''BAKKAL AMCALARI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ''

ÇOŞKUN, ''BAKKAL AMCALARI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ''

''BAKKAL AMCALARI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ''

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ulusal market zincirlerinin küçük esnafı (Bakkal) bitirdiğini söyledi. 
Mahalle aralarında kadar Ulusal market zincirlerinin şube açtıklarını küçük esnafı zor durumda kaldığını belirten Muharrem Coşkun marketlerin açılış kapanış saatleri ile ilgili yeniden düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti. Bakkalların küçük esnafın korunması için artık yeni ulusal marketlerin açılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Muharrem Coşkun şunları ifade etti: 
Perakende satış yasası ile ilgili değişiklik yapılmasını istiyoruz. Büyük marketler ve Avm’lerin açılış ve kapanış çalışma saatlerinde sıkıntılar var. Belediyelerin ilgili meslek odaları ile beraber çalışması gerekiyor. Son günlerde 3 tane kurumsal bir firmanın ülke genelinde binlerce şubesi oldu. Mahalle aralarına kadar gidip bunlarla açılmaması ruhsatları verilmemesi konusunda yapısal bir düzenleme gelmesi gerekiyor. Bu konuda bir çalışmalarımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde mecliste yasalaşması için çalışıyoruz. Açılanlar açıldı ama bundan sonra ulusal market şubelerinin açılmaması konusunda yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Sadece Zonguldak'ta değil tüm ülke genelinde küçük esnaflar çok zor durumda. Yani bu ulusal marketlerin sayısı bakkalı geçmiş durumda. Postacı adres sorgulama ilk kişi bakkal oluyor. İki kişi kavga eder biri bakkala sokulur kavgalar sona erdirilir, hastamız olur gider bakkaldan yardım isteriz, cenazemiz olur yine bakkaldan yardım isteriz. Yani bakkal amcaları yaşatmak zorundayız.  BİR Bu sadece Esnaf Odaları Birliği olarak bizim görevimiz değil tüm Ülkede ki tüm vatandaşların görevidir. Bakkalı yaşatmak zorundayız ve onların da desteklenmeye ihtiyacı var. Anayasada açıkça bellidir. Esnaflar korunur ve kollanır. Özetle bu konuda yasal düzenlemenin bir an önce yasalaşmasını istiyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 12:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökhan
Gökhan - 4 yıl Önce

Bakkal amcaları yasatacazda adam 1tl lik malı 2tl 2,50 tl dıyolar

Sınır
Sınır - 4 yıl Önce

Elin oğlu ya kendi. Yada birkaç kişi bir araya gelerek. Mahalleye kadar zincir kurdular. Bakkallarda yöneticileriyle seyrettiler. Aslında güzel bir düzenlemeyle zincir bakkallara dönüştürülürdü. Şimdi zorunlu olmadıkça bakkaldan alışveriş yapan yok gibi. Neden. Bakkallar federasyonu dünya devi olabilirdi. Bakkal malı pahalı olduğu için pahalı satmak zorunda. O zaman kim alır bakkaldan.

Şerafetin.Allptekin
Şerafetin.Allptekin - 4 yıl Önce

.artık.herşey.cok.gec.bu.saten.sonra.cok.zor.artık.bıtik.ve.kaptık

SIRADAKİ HABER