Balık sezonu açıldı! İşte ilk fiyatlar

Balık sezonu açıldı! İşte ilk fiyatlar

Balık sezonu açıldı! İşte ilk fiyatlar

ZONGULDAK - Zonguldakta, su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından palamut, istavrit, mezgit ve barbun, balıkçı tezgahlarında yerini aldı.

Kentte av sezonunun açılmasıyla tezgahlarda yerini alan istavrit 10 liradan, mezgit ve barbun 15 liradan alıcı bulurken, palamudun tanesi 12,5-15 liradan satılıyor.

Geçen yılki fiyatlarla tezgaha düşen balıkların, özellikle 20 Eylülden itibarıyla daha bol ve ucuza tüketileceği tahmin ediliyor.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizde bol ve bereketli bir sezon beklediklerini söyledi.

Vatandaşların bol balık tüketme şansı olacağını belirten Kayhan, Bazı balık türlerinde, palamut ve hamside sıkıntı olacak. Boğazlarda uskumrunun olması ise Karadenizde de görülme şansını artırıyor. dedi.

Kayhan, balık fiyatlarının şu an pahalı olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Marmarada yakalanan palamutlar tezgahlarda satılıyor. İstavrit ise Karadenizin istavriti. Vira bismillah dememize rağmen endüstriyel açıdan bir balık yakalanmamış durumda. Büyük balıkçı tekneleri, gırgırlar yakalarsa balık fiyatları düşer. Oltacının yakaladığı 5-10 kilo balıkla vatandaşımız pahalı balık yer. Geçen sene de bu zamanlar balık fiyatları aynıydı. 7,5 ila 15 lira arasında değişti ancak geçen sene balık erken yaptı. 20 Eylül- 20 Ekim tarihlerinde balık aşırı derecede çoğalacak. Şu an deniz sıcak olduğu için balık yayılmış durumda. Bu durum oltacılara yarıyor. Deniz suyu soğudukça balık bir araya toparlanacak, balık avcılığı daha fazla olacak. Ona göre de fiyatlar düşecek. Şu an vatandaşlar 10 ila 15 liraya az da olsa balık yiyebilecek ama 20 Eylülden sonra vatandaşımız bol ve ucuza balık yiyecek.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER