BALIKÇILAR LİMANA 2 TON SARIKANATLA DÖNDÜLER

BALIKÇILAR LİMANA 2 TON SARIKANATLA DÖNDÜLER

Zonguldak açıklarında ava çıkan balıkçılar, limana 2 ton sarıkanatla döndü. Kilosu 80 liradan satılacak sarıkanatlar, tırlara yüklenerek Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıma çıkarılacak.

Yeni sezonda palamut ve hamsiden umudunu kesen Karadenizli balıkçıların yüzü, sarı kanat sayesinde güldü. Zonguldak açıklarında ava çıkan balıkçılar, limana 2 ton sarıkanat ile döndü. Avlanan sarı kanatlar, kasalara yerleştirilmesinin ardından tırlarla Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıma çıkarılacak.  Tezgahlardaki yerini alacak sarı kanatlar,kilosu 80 liradan satışa sunulacak. Zonguldaklı balıkçı Serkan Akın, bu sene denizde bolluğun yaşandığını belirterek güzel kazançların elde edildiğini söyledi. Akın; "Allah nasip etti, 2 ton balık tuttuk. Bu sene balıkçılık çok oldu. Denizde çalışan herkes bir şeyler kazandı. Geçtiğimiz sene hiçbir şey yoktu denizde, tekneleri bırakıp buradan İzmir'e gittik. Bu sene çok güzel burası, Allah herkesin gönlüne göre versin." dedi.
Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan da, kıyı balıkçılığının önemine dikkat çekerek; "Sürdürülebilir balıkçılık kıyıdan başlar, bu bir atasözüdür. Bu sene palamut, peşinden hamsinin yasaklanmasından sonra istavrit akını başladı. İstavritten sonra da Filyos ve Ereğli arasında sarı kanat akını başladı. Çinekopun bir büyüğü oluyor bu balık. Vatandaşın sofrasında biraz pahalı geldiği için pek tercih edilmiyor. Kasası 900 ila 1000 bin liradan satılıyor. Aşağı yukarı 2 ton balık yakaladı arkadaşlar. Bu bizim için sevindirici bir haber. 40 gün av 1 gün tav diye bir söz var. Arkadaşlar sabrettiler. " ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER