Balkonda da olsa coşkuyla kutlandı...

81 ilde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da evlerinin balkonlarından İstiklal Marşı'nı okudu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstiklal Marşı coşkusu balkonlarda yaşandı. Binlerce çocuk İstiklal Marşı'nı balkonlardan gür bir sesle okudu.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde coşku akşam saat 21.00’de balkonlarda hep birlikte belediye hoparlöründen halkın katılımıyla İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. 

Bu kapsamda Bağlık Mahallesinde vatandaşlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 21.00’de balkonlara çıkarak coşku içinde İstiklal Marşını okuyarak alkışlarla destek verdiler. İstiklal Marşı’nın ardından Belediye hoparlöründen Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın konuşmasına yer verilirken, ardından da Atatürk marşlarına vatandaşlarda eşlik ederek, 100. yılıkutladılar.  

Zonguldak ili başta olmak üzere büyükşehir statüsündeki 30 ilde Korona virüs Pandemi önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması   bulunması nedeniyle  kutlamalar belediye hoparlörleri üzerinden yapılırken,   akşam saat 21.00’de tüm halkın balkonlardan İstiklal Marşı’nı söylemesi ile sona erdi.

Öte yandan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe merkezinde denetim yapan ekipler de saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER