Başbakan Yıldırım: Bürokrasi 'tuş' oluyor

Başbakan Yıldırım: Bürokrasi ‘tuş’ oluyor

Başbakan Yıldırım: Bürokrasi 'tuş' oluyor

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık, Meclis Başkanı Erdoğan Güney, Meclis Başkan Yardımcısı Yaşar Ilgın ve Genel Sekreter Alper Püren’in, Ankara Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bakanlar Kurulu Üyeleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda Borsa Bakanları ve temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) tanıtım toplantısına katıldıkları bildirildi.
Toplantının açılış konuşmasında yatırım olmadan zenginlik, istihdam, iş ve aş olmayacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, Hepimiz Türkiyenin hedeflerine ulaşmasını, daha fazla yatırım çekmesini, daha zengin olmasını istiyoruz. Biz birlikte daha güçlü olduğumuzu, Türkiyeyi daha ileriye taşıyabileceğimizi çok iyi biliyoruz dedi.
Hisarcıklıoğlu, yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin reform çalışmaları için tüm bakanların çok büyük gayret sarf ettiğini ifade ederek, Türk özel sektörü olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Şirketlerimizin, KOBİlerimizin ayağına pranga olan birçok konuyu bu reformlarla çözüme kavuşturuyorsunuz. Dünya ülkeleri bir tane yatırım ortamı reformunu nasıl yapacağız diye düşünürken, hükümetimizin kararlı adımlarıyla biz 100 reformu birden hayata geçiriyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz. El ele verdiğimizde ülkemiz, her sorunu aşacak, hak ettiği yere gelecektir, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir. Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, sağ olsun kendisini bu reform paketine adadı. Ekonomi Bakanlığımızın ve Müsteşarının sekretaryasında çok önemli bir reform hayata geçti ama sadece YOİKKte değil, ekonomimize ilişkin birçok alanda çok önemli adımlar atılıyor. Ben bu kapsamda sadece YOİKK platformunda değil, KDV, taşınır rehni, Ar-Ge ve patent gibi birçok alanda ardı ardına reformları hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize Türk özel sektörü adına şükranlarımı sunuyorum. dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ konuşmasında, Bin 500 saati aşkın çalışma sonucunda eylem planımızı oluşturduk. 102 eylem maddesinden oluşan bu planın iki önemli parçası da gerçekleştirdiğimiz iki kanun çalışmasıdır. Kuşkusuz iş yapma kolaylığı hem kendi ülkemizdeki ortam açısından hem de bu endeksler açısından ne kadar iyileştirilirse Türkiyede yatırımların önü o kadar açılacaktır. Dolayısıyla bir taraftan bu iş yapma kolaylığı endekslerini dikkate alırken öbür taraftan elbette eylem planımızın içine sektör taleplerini de özellikle dahil ettik. Türkiyeyi ilk 20ye sokmalıyız. Çünkü, Türkiye bunu hak ediyor. dedik, iki yıl için önümüze böyle bir hedef koyduk ve çalışmaları bu yönde geliştirdik. dedi.
Başbakan Binali Yıldırım da bu yıl sonuna kadar vatandaş-devlet arasındaki her türlü işin e-devlet üzerinden yapılacağını belirterek, Bürokrasiyle, bürokratla karşı karşıya gelmeden her işinizi yapabilirsiniz. Yani bürokrasi tuş oluyor, tuşa basacaksınız işinizi yapacaksınız dedi.
Yatırım Koordinasyon Kurulunun 2017-2018 yıllarını kapsayan reformlarının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, paketin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde sekretarya görevini yürüten Ekonomi Bakanlığına ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağa, özel sektör temsilcilerine, TOBBa, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm katkısı bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER