Başkan Alan, 29 Ekim kutlamalarına davet etti

Başkan Alan, 29 Ekim kutlamalarına davet etti

Başkan Alan, 29 Ekim kutlamalarına davet etti

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayımlayarak, Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıldönümünü kutladı.

Açıklamasında tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet eden Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizden alınan büyük bir güçle kurulan Türkiye Cumhuriyet’inin 96’ncı kuruluş yıldönümünü Edirne’den Ardahan’a tüm yurtta olduğu gibi, bizler de büyük bir coşku ve haklı bir gururla kutluyoruz. 
   
    Türkiye Cumhuriyet’i, halkın destansı fedakârlıkları, savaş meydanlarında sergilenen eşsiz kahramanlık hikayeleriyle kurulmuş ve  sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir.  Cumhuriyet; her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, muassır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. 
      Bu duygu ve düşünceler ışığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakların her karışında kanı ve alınteri olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in ilk vilayeti olan Zonguldak’tan Türkiye’ye birlik beraberlik mesajı vermek adına tüm vatandaşlarımızı, 29 Ekim Salı günü saat 10.30’da Madenci Anıtı’nda yapacak olduğumuz kutlamalara ve akabinde akşam saat 18.00’de İstasyon Caddesinde başlayacak olan Fener Alayı Yürüyüşü’müze davet ediyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER