Başkan Alan'dan yeni trafik açıklaması!...

Başkan Alan'dan yeni trafik açıklaması!...

Başkan Alan'dan yeni trafik açıklaması!...

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan, merkezde  yaşanan trafik sorunu hakkında açıklama yaptı. Alan, ‘’Bir süredir şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için alternatif arayışlar içerisindeyiz. Bu sebeple, Pazar günü başlattığımız uygulama önümüzdeki hafta Salı günü akşamına kadar devam edecek olup, ardından okulların kapanacağı Haziran ayına kadar gerçekleştirmeyi düşündüğümüz çalışmalarımız ile inşallah trafik sorunumuzu en aza indirip, şehir içi trafiğimizi daha akıcı hale getirmeyi planlıyoruz.

Öncelikle ifade etmek isterim ki;

Trafikte öngördüğümüz yoğunluk tahminlerimizi yanıltmadı. Salı günü uygulama normal seyrine döndükten sonra, okulların kapanacağı tarih olan Haziran ayına kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz.

Birinci önemli husus;

Soğuksu’dan köprü üzerine dönüşteki yoğunluğun azalması için katlı otoparkın arkasında bulunan ve çevre yolundan Acılık’a giriş ve çıkışı sağlayacak bağlantı yolunu biran önce hayata geçirmek için Zonguldak Belediyesi olarak gerekli yazışmalarımızı yaptık.

Önemli gördüğümüz başka bir husus ise Kadırga virajını dönerken Çocuk Şube’nin önünde yaşanan aşırı trafik yoğunluğu.

Şöyle ki; Gazipaşa’dan gelen bir araç Valilik önünden sola dönemediği için sürücülerimiz ilerideki kavşaktan dönmek zorunda kalarak yoğunluğa neden olmaktadır. Bu nedenle burada daha geniş bir kavşak düzenlemesi yapmayı, gerekirse Çocuk Şube Binası’nın mevcut yerinden kaldırılması için geniş çaplı bir planlama yapıyoruz.

Tek amacımız; sürücülerimizi ve yayalarımızı rahatlatarak daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde araç trafik akışını sağlamaktır. Bu nedenle de, bu alternatif çözüm yönetimlerini gerçekleştirmeden mevcut sorunlarımızı net bir şekilde görme şansımız olmuyor.

Bu iki uygulamayla inşallah, özellikle yeni hastanenin hizmete açılması ile birlikte hastane güzergâhının daha akıcı bir şekilde işlemesi için gayret gösteriyoruz. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet Metin Turanlı, Trafik Şube Müdürlüğü’müz ve Trafik Komisyonu’nda yer alan tüm meclis üyelerimiz ile beraber aylardır bu düzenlemelerimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tüm bu gelişme ve düşünceler ışığında vatandaşlarımızın, göstermiş oldukları hoşgörü ve sabrı için ayrıca teşekkür ediyor, sürücü ve yayalarımızın bu süreçte çalışmalarımıza destek olmalarını özellikle rica ediyorum’’dedi. 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER