BAŞKAN ALAN, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’da bulunması nedeniyle yapamadığı ziyaretini, hafta sonu yaparak, Sakatlar Derneği Başkanlığında engelliler ile bir araya geldi

BAŞKAN ALAN, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Hüseyin Şirin’e çiçek takdim eden Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada, ‘Engelli kardeşlerimizin ve derneğimizin yanındayız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, “3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle, Belediye Başkanımız şehir dışında olduğu için yapılan etkinliği ve kendisi tarafından engellilere yemek etkinliğine katılamadığı için bizleri ziyaret ederek onurlandırdı” diyerek şunları söyledi: “Değerli Belediye Başkanımızın, bu hızlı çalışma temposunu takdir ediyoruz. Belediye Başkanımız Zonguldak’ta ilkleri başarıyor. Belediye Binasının girişinde yıllardır yaşadığımız çok büyük bir sıkıntı vardı. Defalarca dile getirmemize rağmen, bir türlü halledilmeyen ve yasal olarak yapılması gereken engelli asansörünü hizmete koydu. Engelli kardeşlerimizin ulaşımda yaşadığı bu sıkıntıyı çözüme kavuşturması bu camiayı çok mutlu etmiştir. Ayrıca, yine bir ilk olarak ilimizde engelli araç şarj istasyonunu hizmete koydu. Bunun anlamı şudur, 7 aylık Belediye Başkanımız bu çalışmaları yaptığına göre, bizde şu anki yerimizden Belediye Başkanımız sayesinde kurtulur, yeni yerimize geçeriz. Belediye Başkanımızın her yönüyle yanında olduğumuzu bilmesini isteriz. Bu çalışma ve gayreti ile Belediye Başkanımız ilimizde büyük değişikliler yapacaktır. Şehrimizin yaşanabilir bir kent olacağına yürekten inanıyoruz. Başkanımıza, camiamız adına teşekkür ediyoruz”

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN VE DERNEĞİMİZİN YANINDAYIZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ziyarette yaptığı konuşmada, “Zonguldak’ımızda engellerimizi en aza indirmek, özellikle engelleri kaldırmak için ve daha yaşanabilir bir kent için bütün Zonguldak’ımızın sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz” diyerek şunları kaydetti: “Yıllardan beri süre gelen, artık kronikleşmiş sorunlarımız var. Bunların projelerini hazırladık ve devam ediyoruz. Yavaş yavaş da hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. Belediye binamızda engelli vatandaşlarımızın, rahatça Belediyemize gelebileceği bir ortamı sağladık. Ayrıca, Engelli Araç Şarj İstasyonu ile de eksikliği gidermiş olduk. Bu çalışmamızı birkaç yere de yaymayı planlıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmak için elimizden geleni yapacağız. Başkanımızın dediği gibi, bir talepleri var bizden. Engelliler Derneği’mize yakışır, engelli hemşerilerimizin çok daha rahat ulaşımlarını sağlayabilecekleri bir mekan istiyorlar. Bunu inşallah 2020 yılı içerisinde çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmamız var. İnşallah bir sonraki 3 Aralık’ta yeni binalarında kendilerini ziyaret ederiz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Biz sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil, her zaman engelli kardeşlerimizin ve derneğimizin yanındayız” Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, dernek yönetim kurulu ve engellilerin sorunlarını dinledi. 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2019, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER