BAŞKAN ALAN, SORULARI CEVAPLANDIRDI

BAŞKAN ALAN, SORULARI CEVAPLANDIRDI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yoğun kar yağışı nedeniyle kentte yaşanan olumsuzluklar ve kendisine gelen eleştirileri yanıtlamak için yarın basın toplantısı düzenledi.


Canla başla mücadele ettiklerini ve perde arkasında çalışanların çektiği zahmeti görmeyenler boşuna konuşmasın ucuz kahramanlık yapmasın diyen Başkan Ömer Selim Alan, “Ülke genelinde kuraklıkla karşı karşıyız. Zonguldak’ta da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Zonguldak’ta üç gün süren yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. 2016 yılında merkezde 57 santim kar almış. Şu üç günlük süreçte de 51 santim kar yağmış. Hepimiz bu kar yağışını dört gözle bekliyorduk. Enerjisa’nın elektrik arızaları nedeniyle şehir genelinde su kesintisi yaşadık. Özellikle enerji kesintisi nedeniyle keyfini çıkarmayı planladığımız kar yağışının vatandaşlarımıza eziyet haline gelmesinden dolayı üzgünüz. Daha önceden yapılan bakımın işe yaramadığını da gördük. O bölgede bir ağacın yıkılması başlayan su kesintisinden dolayı Zonguldak halkından özür dilerim. Burada bir eksik varsa hepimizindir. Ufak bir elektrik kesintisi olduğunda suların kesildiğini ve jeneratör alınması gerektiğini Metropalitan belediyeler toplantısında dile getirmiştik. 

JENERATÖR EKSİĞİNİN MAĞDURİYET GETİRECEĞİNİ ÖNGÖREMEDİK!

Mali durumdaki sıkıntıdan dolayı hibe yoluyla alabilir miyiz diye konuşuyorduk. Ama bu noktada büyük sıkıntı yaratacağını hiç öngöremedik. Bu konuda hatalıyız. Bu süreçte ben bunu söylemiştim şeklinde ucuz kahramanlık yaparak vatandaşları tahrik edecek açıklamalarla ön plana çıkma eylemlerini de doğru bulmuyorum. Biz bu eleştirilere Alışık’ız. Bunlar da gayet doğaldır. Eksiğimizi kabul ederiz. Sizin huzurunuzda tüm Zonguldak halından özür dilerim. Emin olun ki, üç gün boyunca canla başla mücadele personelimizin çalışmasını görmeniz gerekiyordu. 

KAR KEYFİ KAHIRA DÖNDÜ!

Yapıcı eleştirilere her zaman Açık’ız. Popülist şekilde sırf yalandan muhalefet olmak için yıkıcı eleştiriler yapıldığını görüyoruz. Zonguldak yada belediye Ömer Selim Alan’dan ibaret değil. Bizler, burada gelip geçiciyiz. Personelimizle kar yağışına hazırlıklıydık. Öngörümüz 2 gün boyunca yağması düşünülen kar yağışının üç gün yoğun şekilde yağdığını görmek gerçekten bizleri ve vatandaşlarımızı mağdur etti. Biz, sızlanmak için değil hizmet için buradayız. Zonguldak belediyesi sınıfta kaldı gibi yazıların yazılması bizleri mutsuz etti. Eğer ki, elektrikler kesilmeseydi. Buna bağlı olarak sular kesilmeseydi bu sıkıntıları yaşamayacaktık. Allah beterinden saklasın ama isterdik ki, kar keyfini çıkarabilseydik. Kar keyfinin kahıra dönüşmesi bizleri üzdü. Jeneratör konusunda da Enerji bakanımızla görüştük ama onun öncesinde bizler kendimize göre bir çözüm bulacağız. Keşke, bizden öncekiler bu sorunu çözseydiler de bu sıkıntıları yaşamasaydık. Yıllarca bu koltukları işgal etmiş, lafa geldiğinde atıp kesip tutan ve icraata geldiğinde hiçbir eylem yapmayan kişileri ciddiye almıyorum. Biz, vatandaşlarımızın söylemene değer veriyoruz. 

MİNİ HES PROJEMİZ VAR!

160 kw’lık 2 tane jeneratör konuldu. Elektrikler kesilse bile bu en azından 3 pompamızı çalıştırabilecek bir güçtedir. En azından elektrikler kesildiğinde suların kesilmesi söz konusu olmayacak. Ama en az 750-1000 kw’lık jeneratör konusunu da çözmeye çalışıyoruz. Yıllık 6 milyon saat enerji var. Barajın en büyük hissedarı da biz olduğumuz için en büyük yükü de biz çekiyoruz. 
Bu arada mini bir HES planlıyoruz. Yıllık enerjimizin dörtte birini kendimiz üreteceğiz. Enerji Bakanımızla bunu görüştük. Bununla ilgili gerekli finansman sağlandıktan sonra hayata geçirmeyi planlıyoruz. 

GACA’YA SOSYAL YAPI PROJEMİZ VAR

Yaptığım hiç birşeyden pişman değilim. Belediye Başkanı olmadan önceden de gaca’ya çıkardım. Her sene arkadaşlarımla, ailemle birlikte sürekli Gaca’ya çıkan birisiyim. Baktık kar yağıyor. Hamdi Uçar, Ali Bektaş ve ben çıktık. Bundan dolayı gelen eleştirileri de doğru bulmuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda insanların kızakla kayabileceği, ailecek vakit geçirebilecekleri bir proje hazırlamayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir ortam oluşturabilmek için çabalıyoruz. 

İDARİ VE EKONOMİK AÇIDAN ENKAZ ALDIK!

Bizden önceki dönemde Zonguldak’ta yüzde 80 oranında alt yapı sorununun yapıldığı ifadeleri olsa da aslının böyle olmadığını gördük. İnşallah Dünya Bankası kredisi alarak alt yapı sorunlarını çözmeye başlayacağız. Kent merkezinde kanal çalışması sona ermek üzere… Planlı şekilde çalışıyoruz. Günlük çalışma yaparak günü kurtaralım demiyoruz. Benim hedefim üç dönem başkanlık yapmak. Çünkü, Zonguldak’ın sorunu tek dönemde bitecek gibi değil. Bizden öncekiler bol bol konuşacaklarına keşke icraat yapmış olsalardı. Biz bir enkaz aldık. İdari açıdan mali açıdan büyük bir enkaz aldık. Biz, bizden sonrakileri rahata erdireceğiz. 

BANA FIRSATÇI DİYENLER UCUZ SİYASET YAPTI!

Bizi ulusal başkana manşet ettiler. Doktor olan ama mesleğini yapmayan başkanın aşı yaptırması
E-Nabız’dan bana bakanlıktan mesaj geldi. Siz, aşılama sürecinde öncelikle durumdasınız diye mesaj geldi. Aman ben aşı olayım, ben aşı olayım şeklinde bir talebim olmadı. Doktor olduğum için sağlıkçı olduğum için bana bu geldi. Bana niye geldi deme lüksüm yok. Siyasetçilerde, sağlıkçılardan sonra gelir. Kim fırsatçılık yapıyorsa Allah bin türlü belasını versin. Bizde muhalif Atınç bey var. O da oldu. O hiç gündeme gelmedi. Bizlerde sahada başka mücadele ediyoruz. Belediye Başkanlığımın yanında ben aynı zamanda doktorum. 

TIP FAKÜLTESİ’NDEN MEZUN OLAN ÖMÜR BOYU DOKTORDUR!

Tıp Fakültesinden mezun olduktan ölünceye kadar doktorsunuz. Ucuz siyaset yapanların bana katkısı oldu. Fırsatçı dediler. Sanki, kendimize torpil yapmışız gibi açıklamalarda bulundular. Bunu yapan arkadaşların fındık kabuğa kadar Zonguldak’a katkıları yok. Bu günler gelir geçer ama üç yıl sonra söylediğim projeler hayata geçmezse gelin beni eleştirin. Yapılan eleştireler bize ve Zonguldak’a fayda sağlasın. Ömer Selim Alan’ı yazmak için yazmayın. Benim derdim hizmet arkadaşlar. 

BENİ ÇEKEMEYENLER KIZILAY SODASI İÇSİN! 

Beni çekemeyenlere beni hazmedemeyenlere Kızılay sodası tavsiye ediyorum. Ben vatandaşa hizmet sözü verdim. Fırsatçıymışım hak yemişim gibi konuları konuşmaktan zül duyuyorum. Aşı olurken çekilen fotoğrafı paylaşmaktan pişman değilim. Çünkü, insanlar aşılara kaygı ile bakıyor. Bende hem doktor hemde belediye başkanı olarak aşı olup fotoğrafı paylaşmaktan gayemiz insanları yüreklendirmektedir. Bu anlamda sırf ucuz siyaset yapmak için sırf bana saldırmak için ucuz siyaset yapmaları çok üzücü… Fırsatçılık yapanların Allah bin bir türlü belasını versin. Eleştiri yaparken de lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Bari gönül kapınız kapalı ama normal gözünüz görsün.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2021, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER