Başkan Tetiker'den Teknopark müjdesi

Başkan Tetiker'den Teknopark müjdesi

Başkan Tetiker'den Teknopark müjdesi

Zonguldakın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde Teknopark kurulması kararının resmi gazetede yayınlandığını açıkladı.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Zonguldaka kurulacak Teknoparkın bölgede mevcut sanayilerin gelişmesine ve yenilerinin kurulmasına katkı sağlayacağını söyledi. Tetiker yazılı olarak yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte temelini 2017 Mart ayında attığımız ve odamızın da kurucu ortağı olduğu Teknopark kurulmuştur. Zonguldakta Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendirmek, teknolojisi yüksek sanayi kuruluşlarını çekerek ve yenilerinin kurulmasını sağlayarak kentteki sanayi çeşitliliğini artırmasını ve bölge ekonomisini canlandırmasını amaçladığımız Teknopark; ilgili Bakanlar Kurulunun 2017/10806 sayılı kararı ile 30 Eylül 2017 tarihli ve 30196 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Kurulan Teknoparkın bölge ekonomisine önemli bir katma değer sağlamasını bekliyoruz. Üyelerimiz Teknoparkların sağlamış olduğu tüm vergi muafiyeti ve teşviklerden faydalanabileceklerdir.
Başkan Tetiker Teknopark kuruluş aşamasında göstermiş oldukları desteklerinden dolayı Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bölge milletvekilleri, BEÜ Rektörü Mahmut Özer ve bölge oda başkanlarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER