Başkan Tosun, Ereğlideki muhalefeti uyardı!

Tosun, Ereğli’deki toplantıyı eleştirdi.

Başkan Tosun, Ereğlideki muhalefeti uyardı!

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, hafta sonu Ereğli’de bazı partililerin toplanmasına ve açıklamalarına tepki gösterdi.
Tosun yaptığı açıklamada,  '' Onları aklı selim olmaya davet ediyorum. Kurumsal bir partiyiz bu partinin İl Başkanı var, milletvekilleri var'' sözleriyle tepkisini gösterdi.
Ereğli’den Ankara’ya gidileceğini zannetmediğini belirten tosun şunları kaydetti; ''Ereğli ilçesinde mevcut yapıyı istemeyen bir grup kendi aralarında toplantı yaparak otobüslerle Ankara'ya gideceklerini ve İlçe teşkilatının çalışmalarına eksilerini ve artılarını Cumhurbaşkanının anlatacaklarını ifade ettiler. Bu oluşum ile ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, taban ayaklanması diye bir şey yok. Kahvaltıda bir araya gelmişler. Buna benzer konular konuşulmuş. Onların otobüslerle Ankara'ya gideceğini zannetmiyorum. Ak Parti kurumsal bir parti bu partinin İl Başkanı var, milletvekilleri var, teşkilatları var, teşkilat yapısında bizde böyle bir yöntem yok. Ankara'ya otobüsle gitmek diye bir şey yok. Sıkıntılar varsa bunları konuşuruz. Teşkilat bazında İl başkanlığı bazın da ona göre de çözüm yolu aranır.'' 
ŞUAN BAŞKAN BENİM
Merkez İlçe Başkanlığına aday çıkacağı hakkında Tosun; ''Bizim başından beri söylediğimiz biz kurumsal bir parti teşkilatımız var. Şuanda 6 tane ilçe başkanımızın görevi devam ediyor. Bir ilçe başkanımızın görevi devam ederken gerçi bu arkadaşımız basın açıklaması düzenlediğini duymadım. Büyük bir ihtimalle kulaktan kulağa yayıldı basın açıklaması olduğunu zannetmiyorum. Şuanda benim İlçe Başkanım varken ben adayım demek bizim partimizin geleneklerine yakışmaz. Bu yanlış bir yaklaşımdır ama bence kimseyi zorla dur diyecek halim yok.” Dedi
Tosun ayrıca, “Kozlu ve Alaplı'da delege seçimleri yapılacak. Ayrıca nüfusu 5 binin üzerinde olan üç beldenin kongreleri 4-11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek ve İl kongresi'ne hazır hale geleceğiz.'' açıklamasında bulundu.
Ereğli ilçesinde mevcut yapıyı istemeyen bir grup kendi aralarında toplantı yaparak, otobüslerle Ankara'ya gideceklerini ve İlçe teşkilatının çalışmalarına eksilerini ve artılarını Cumhurbaşkanına anlatacaklarını ifade etmişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER