Başkandan Genç kıza telefon, madencilere tatil!

Başkandan Genç kıza telefon, madencilere tatil!

Başkandan Genç kıza telefon, madencilere tatil!

ZONGULDAKın Kilimli İlçesi Muslu Belde Belediyesi, kömür karası iş elbiseleriyle bindikleri halk otobüsünde Kirlenmesin diye koltuklara oturmayan maden işçileri ile onların bu davranışını fotoğraflayıp sosyal medyada duyuran Aslı Ertürke 2 günlük kaplıca tatili hediye etti.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğünde çalışan 6 maden işçisi, asansör arızalı olduğu için Gelik İşletme Müdürlüğü ocağından çıkıp Karadona giderken halk otobüsüne bindi. Madenciler, Koltuklar kirlenmesin diyerek koltuklara oturmadı ve ayakta yolculuk etti. Otobüste bulunan 19 yaşındaki Aslı Ertürk, madencilerin bu davranışını fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı.
Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, otobüste ayakta yolculuk eden maden işçileri ile Türkiyenin takdirini kazanan bu davranışlarını sosyal medyada duyuran Aslı Ertürkü ödüllendirdi. Başkan Adıyaman, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü önünde bir araya getirdiği Aslı Ertürk ile maden işçileri Gökhan Onur, Sabahattin Akkoç, Turgay İnan, Ali Aktaş, Musa Uğur ve Koray Karabacaka 2 günlük kaplıca tatili hediye etti. Başkan Adıyaman, ön camı kırık telefonu ile madencilerin fotoğrafını çeken Aslı Ertürke ayrıca akıllı telefon da hediye etti.
Başkan Adıyaman, geçmişten günümüze küçülen bir Zonguldakın unutulmuşluğunu maden işçisinin otobüsteki duruşunun yeniden hatırlattığını söyleyerek şöyle konuştu:
Burada herkes maden işçisinin nasıl güzel insanlar olduğunu anladı. Bu yürekleri, bu kişilikleri yürekten selamlıyorum. O fotoğrafı görünce, Nazım Hikmetin Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? şiiri geldi. Aslı kardeşimiz de emeğin, onurun ve saygınlığın fotoğrafını çekmiş. Ben bunu böyle algıladım. Ona da teşekkür ediyorum. Onları burada bir araya getirmekten de onur duydum.
Aslı Ertürkte maden işçileriyle ilk kez bir araya geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Maden işçilerinden Gökhan Onur da, fotoğraf için Aslı Ertürke teşekkür ederek, O da madenci bir ailenin kızı. Ben de babamı 1995te maden ocağındaki iş kazasında babamı kaybettim. Konuşurken duygulanıyorum. Madencinin bu şekilde anılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bize ilgi gösteren herkese teşekkürler dedi.

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

 

 

haber

haber

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER