Başkanı Demirci: Hazır Taş Kömürü Rezervimiz Var

- "Yerin altında 1 milyar 300 milyon ton hazır taş kömürü rezervimiz var"

Başkanı Demirci: Hazır Taş Kömürü Rezervimiz Var

ZONGULDAK - Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yerin altında 1 milyar 300 milyon ton hazır taş kömürü rezervimiz var. Bu rezervi dışarıya çıkartmak için kuruma mutlaka üretim işçisi alınması gerekiyor. dedi.

Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bir an önce işçi alınması gerektiğini söyledi.

TTKdan her geçen gün emekli sayısının arttığını ve işçi sayısında azalma olduğunu ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

Kurumda şu anda çalışan sayısı 7 bin 700 civarına kadar düştü. Yerin altında 1 milyar 300 milyon ton hazır taş kömürü rezervimiz var. Bu rezervi dışarıya çıkartmak için kuruma mutlaka üretim işçisi alınması gerekiyor. Genel müdürümüz en son 3 bin 200 işçi talep etmişti. Norm kadroya bakarsak 6-7 bin işçi sayısına ihtiyacımız var. Ama bir anda bu sayı alınsın demiyoruz.

Bir an önce kuruma 2-3 bin işçi alınırsa hem üretimimiz artar hem de işçi arkadaşlarımız güvenli bir şekilde çalışırlar. TTKya işçi alınması konusunda şuana kadar maalesef siyasilerimizden ve milletvekillerimizden destek göremedik. Yılda 30 milyon ton kömürü dışarıdan ithal ediyoruz. Bu şekilde 5 milyar dolarımız dışarıya gidiyor. Buna ne gerek var. Neden 5 milyar dolarımız dışarıya gitsin.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2017, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER