Başoğlu, Ulusal Egemenliği kutladı!

Başoğlu, Ulusal Egemenliği kutladı!

Başoğlu, Ulusal Egemenliği kutladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Umut BAŞOĞLU 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı. Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milleti için büyük önem taşımaktadır. Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir.
Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98.yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve Ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşının olağanüstü koşullarında, Türkiye Büyük Millet Meclisi , aldığı kararlarla ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetiminin oluşturulması , çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarının başarıya ulaşmasında büyük rol oynamıştır. Atatürk’ün önderliğinde , Türkiye Cumhuriyetini kuran, devrimlerin gerçekleşmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğinin vücut bulduğu demokrasinin temel taşıdır.
Unutmamalıdır ki , Çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin teminatıdır, barışın ve umudun simgesidir. Dolayısıyla çocuklarımızı mutlu edebilmek, onlara iyi bir gelecek sunabilmek, yatağa aç giren çocukların olmayacağı bir düzeni oluşturmak , topluma faydalı bireyler yetiştirmek hepimizin görevidir.
Bu vesileyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anarken tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” kutlar ;Sözlerime Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle son vermek istiyorum. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli , değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER