Bektaş rüzgarı esmeye devam ediyor!..

Bektaş rüzgarı esmeye devam ediyor.

Bektaş rüzgarı esmeye devam ediyor!..


Kozlu'da Ali Bektaş rüzgarı esmeye devam ediyor. Seçime sayılı günler kalırken, Bektaş'ın artık ev toplantıları da miting havasında geçmeye başladı. Evlere sığmayan vatandaşlar Bektaş'ın projelerini bahçelerde dinlemeye başladı.
İŞTE ALİ BEKTAŞ’IN PROJELERİ…
 

Kozlu Deresi Islah Projesi:
Hedefimiz içerisinde sandalla gezinti yapılabilen, iki yakasında dinlenme alanlarının, ağaçlandırılmış yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu, halkımızın huzur içinde dinlenebileceği yeşillikler arasında tertemiz ve masmavi akan bir Kozlu deresidir. Bu projenin finansmanı D.S.İ. tarafından karşılanacaktır. 
Sıfır Atık Projesi 
Sıfır atık, sürdürülebilir bir hayat tarzıdır. Tüm atık kategorilerinde sınırlandırmanın yapılmasıyla geri dönüşüme maksimum katkı sağlanacaktır. Bu dönüşüm sayesinde doğal kaynakların korunması ve atıkların çevresel etkisinin en aza indirilmesi sağlanacaktır.
Arıtma Tesisi Projesi
Değirmenağzı Mevkinde bulunan doğal su kaynaklarımızda yapacağımız su arıtma tesisi ile Kozlu’muzun tamamına Değirmenağzı suyu verilecektir. Bu proje sayesinde halkımız daha temiz ve daha ucuz içme suyuna kavuşturulacaktır. Proje finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca karşılanacaktır.
Hayvan Barınağı Projesi 
Sokak hayvanlarımız sağlıksız bir ortamda yaşamakta ve zaman zaman halkımızın sağlığını ve güvenliğini tehdit etmektedirler. Yapılacak olan bu tesisle sokak hayvanlarımız hem rahat ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürecek, hem de cadde ve sokaklarımızda zaman zaman oluşan olumsuz durumlar yaşanmayacaktır.
Kültür Merkezi Projesi 
Nüfusu 50.000'e yaklaşan Kozlu ’muzun kültür ve sanat faaliyetlerine olan ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Öncelikle hedeflerimizden biri olan kültür merkez projemiz ile tüm Kozlu’nun ve komşu ilçelerimizin sosyal, kültürel ve sanat sal ihtiyaçlarını karşılayacağı, kolay erişilebilir konumda ve tam donanımlı bir tesis olarak hizmete girecektir. Bu projenin finansmanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Kültür ve Sanat Festivali  Okullarımızda yapacağımız kültür ve sanat faaliyetleri ile çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini sergileyeceği, özgüvenlerinin gelişeceği, geleceğe umutla bakacağı bir ortam sağlanacaktır. Ayrıca geçmiş dönemlerimizde olduğu gibi yurt içinden ve yurt dışından çeşitli belediyeler ile bu kapsamda faaliyetler yürütülerek Kozlu ’muzun tanıtımına katkı sağlanacaktır. Önceki dönemlerimizde olduğu gibi çocuklarımıza tarihimizi öğretmek, tabiat güzelliklerimiz, örf ve adetlerimizi tanıtmak amacıyla eğitici ve öğretici gezilerimiz devam edecektir. 
Öküşne Koyu Projesi 
Kozlu’muzun en güzel fakat bugüne kadar değerlendirilmemiş doğal güzelliklerinden Öküşne Sahilimiz çeşitli sosyal ve sportif tesisler ile halkımızın hizmetine en kısa zamanda sunulacaktır.
Kozlu Sahili Halk Plajı Projesi 
Polis evinin altından balıkçı barınağına kadar uzanan bölgemizin en uzun sahili şeridi; duşlar, wc’ler, kabin, şezlong ve şemsiyelerle tam donanımlı bir şekilde hizmet verecek olan halk plajımız hizmete açılacaktır.
Değirmenağzı ve Ilıksu Plajları Projesi 
Değirmenağzı ve Ilıksu plajlarının modern bir şekilde düzenlenerek halkımıza daha kaliteli hizmet sunulması hedeflenmektedr. Bu proje kapsamında güzel Kozlu ’muzun tüm plajlarına mavi bayrak alınması için her türlü çalışma hayata geçirilecektir.
Yeni Pazar Alanı Projesi 
Mevcut pazarımız, halkımızın da ortak görüşü ile belirlenecek uygun bir alana günümüz şartlarına ve ilçemize yakışır, modern, ulaşılabilir otoparklı,sosyal alanları ile birlikte tamamlanarak en kısa süre içinde hizmete sunulacaktır.
Hobi Bahçeleri Projesi 
İnsanımızın günlük çalışma stresini atacağı, hobilerini gerçekleştireceği, ciğerlerine oksijen depolayacağı, toprakla tanışıp huzur bulacağı hobi bahçeleri bu projemiz ile hayata geçirilecektir.
Yaşlılar Evi Projesi 
Yaşlı vatandaşlarımızın hak ettikleri kaliteli hizmet alabilecekleri ve haftanın her günü bir araya gelerek sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri ve huzur bulacakları yaşlı evleri oluşturulacaktır.
Elişi Merkezi Projesi
Kozlulu ev hanımlarımızın aktif bir şekilde kullanmasına ve kaynaşmasına yönelik bir merkez oluşturulacaktır.
Engelsiz Kent Projesi 
Engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir Kozlu’da yaşamaları için gerekli olan kaldırım ve kavşak düzenlemeleri yapılacak ücretsiz tekerlekli sandalye, akülü araç temini sağlanacak, kamusal alanların erişilebilir hale getirilmesi amacıyla gerekli tüm çalışmalar engelli vatandaşlarımızın görüşler alınarak hayata geçirilecektir.
Topbaşı Merkez Cami Asansör Projesi
Kozlu'muzun en kalabalık mahallesi olan merkez mahallesine hizmet veren fakat yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için ulaşımı çok zor olan Topbaşı Merkez Camimize bir asansör yapılarak yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bu mağduriyeti giderilecektir. Ayrıca önceki dönemlerimizde olduğu gibi tüm camilerimizin bakım, onarım çalışmaları ve temizlik hizmetleri belediyemiz tarafından yapılacaktır.
Mezarlık Projesi 
Kozlu ’muzun öncelikli ihtiyaçlarından biri haline gelmiş olan düzenli ve modern yeni mezarlık alanı Kozlu’muza kazandırılacaktır. Ayrıca önceki dönemlerimizde olduğu gibi mezarlık kazısı, tahta, kefen, nakil hizmetler ve din hizmetlerin tamamı hiçbir ücret talep edilmeksizin belediyemiz tarafından karşılanacaktır.
Kozlu Kapalı Spor Salonu 
Kozlu'muzun ihtiyacı haline gelen çeşitli salon sporu etkinliklerinde kullanılmak üzere tam kapsamlı kapalı spor salonu Kozlu ’muza kazandırılacaktır. Bu projenin finansmanı Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacaktır.
Topbaşıspor Sahası ve Tesis Projesi  
Amatör spor kulüplerimizden Topbaşıspor'un faaliyetlerin rahatlıkla yapabileceği, tribünlü nizam futbol sahası hizmete sokulacaktır. Ayrıca mahalle sakinlerimize ve Kozlu ’muza hizmet verecek spor tesisleri, çocuk parkı, piknik ve dinlenme alanları hizmete sunulacaktır.
Sahil Düzenlemesi ve 3. Kısım Projesi 
Bu proje ile Zonguldak’ın yaşam merkezi haline getirdiğimiz ve iki etabını bitirdiğimiz Kozlu Sahil Projemizin 3. Kısmının da yapılarak Öküşne koyuna kadar tamamlanması hedefimizdir.
Taşbacaspor Sahası Projesi 
Amatör spor kulüplerimizden Taşbacaspor'un faaliyetlerini rahatlıkla yapabileceği tribünlü nizami futbol sahası hizmete sokulacaktır. Ayrıca önceki dönemlerimizde olduğu gibi amatör spor kulüplerimizin her türlü ekipmanı belediyemiz tarafından karşılanacaktır.
İhsaniyespor Sahası Projesi
Amatör spor kulüplerimizden İhsaniyespor’un faaliyetlerini rahatlıkla yapabileceği tribünlü nizami futbol sahası hizmete sokulacaktır. Cengiz Topel İlköğretim Okulu önünde bulunan alana yapılacak olan kapalı spor salonu bu bölgenin büyük bir ihtiyacını giderecektir.
Küçük Organize Sanayi Projesi 
Sanayi Bakanlığı desteği ile yapılacak olan bu projemizle gençlerimize iş olanakları sağlayacağız. Mevcut Kozlu Küçük Sanayi Sitesinin arazi hareketleri sebebiyle zarar gören iş yerleri belediyemiz tarafından bedelsiz olarak onarılacaktır. Ayrıca mahalle tarafından duvarlar kazık duvar yapılarak toprak hareketliliğine önüne geçilecektir.
El Sanatları Destekleme Projesi 
Her türlü el sanatları ile ilgili kurslar açılıp; bu kursları bitirenler özel ve resmi kurumlarda istihdam edilecektir.
El Emeklerini Değerlendirme Projesi
Ev kadınlarımızın evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru emekler belediyemiz tarafından bedel ödenerek satın alınıp belediyemizce pazarlaması yapılacaktır. Böylelikle ev kadınlarımızın değerlendirdikleri boş zamanları ev bütçesine katkı sağlayacaktır.
Doğal Ürünleri Teşvik ve Pazarlamaya Yardım Projesi 
Yöremizde yetişen ve üretilen her türlü ticari doğal ürünlerin teşvik edilerek bu ürünlerin değerlerinin korunması ve pazarlanması belediyemizce desteklenecektir.
Seracılığı Geliştirme Projesi 
İlçemizde tarım ürünlerinin geliştirilmesi için, teşvik kapsamına alınan ve %70'lik kısmı hibe kredi ile karşılanan seracılığın geliştirilmesi için projeler üretilerek hem istihdam sağlanacak hem de vatandaşımızın taze ve doğal ürünlere daha uygun fiyatlarla ulaşması sağlanacaktır.
Göğüs Hastalıkları Projesi 
Madenci kenti Zonguldak’ımızda en sık rastlanan hastalık olan göğüs hastalıklarının tedavisinin olmazsa olmazı, temiz bir hava sahasının içinde bulunacak modern bir göğüs hastalıkları hastanesinin yapılacağı yer, Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Yahma Mahallesi olarak belirlenmiştir. Bu proje yaklaşık olarak doğrudan 500 kişiye ve dolaylı olarak 1500 kişiye iş olanağı sağlayacaktır. Ayrıca Değirmenağzı üst bölümünden Yahma Mahallesine açılacak yol ile ulaşım mümkün olan en kısa süreye indirilecektir. Bu projenin finansmanı Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.
Psikolojik Danışmanlık Merkezi 
Psikolojik Danışmanlık Merkezi, belediyemiz bünyesinde oluşturularak faaliyete geçirilecektir. 19 Mayıs Sağlık Ocağı  Hizmet dışı kalan Kirazlık Mevkindeki 19 Mayıs Sağlık Ocağının aynı yerinde yeniden hizmete açılması ile ilgili çalışmalar en kısa zamanda yapılacaktır.
Katlı Otopark Projesi 
Gelişen nüfusumuzun öncelikli ihtiyaçlarından olan katlı otopark projesi hayata geçirilecek. Zemin katında oluşturulacak işyerleri sayesinde istihdam oluşturulacaktır.
Tıp Fakültesi ve Esenköy Mahallesi Projesi 
Tıp Fakültesi ve Esenköy Mahallesi’nin yollarının genişletilerek modern hale getirilmesi, ayrıca altyapı hizmetlerinin tamamlanması bölgemizin gelişmesi açısından öncelikli hedeflerimizdendir.
Güney Mahallesi Geçiş Projesi
Gittikçe büyüyen ve gelişen Güney Mahallesine sahil yolundan üst geçiş yolu yapılarak sitelere, 46 Evlere ve İncivez Mahallesine ulaşım kısaltılarak bölge sakinlerimizin mağduriyeti giderilecektir.
Kozlu Küçük Sanayi Köprüsü Projesi 
Kozlu Küçük Sanayi Sitemizin acil ihtiyacı olan dere geçiş köprüsü bir yıl içersinde hizmete açılarak sanayi sitemize ulaşım kısaltılacaktır.
Fatih Mahallesi Geçiş Projesi 
Kozlu-Ereğli duble yolu yapıldıktan sonra yoğun bir nüfusa sahip Fatih Mahallesi’nin geçişinde yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğu giderecek alt ve üst geçiş projeler hayata geçirilecektir.
Toplu Taşıma ve Yollar Projesi 
Toplu taşıma hizmetlerinin kalitesini arttırılacak; taşıma ücretleri kesinlikle ucuzlatılacaktır. Toplu taşımada 65 yaş üzerinde  olan vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşımdan T.C. nüfus cüzdanlarını göstererek faydalanmaları sağlanacaktır. Altyapı çalışmalarından dolayı bozulmuş olan tüm mahalle yollarımızın düzenleme çalışmaları en acil şekilde yapılacaktır.
Mendirek Projesi 
Kozlu deresinin denizle birleştiği kısımda önceki yıllarda yapılan ancak geçen kış oluşan dalgalar nedeniyle zarar gören mendireği her iki kolunun onarım işinin acilen yapımı sağlanarak çarşı merkezimiz olası su baskınlarından kurtarılacaktır. Finansmanı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Kozlulu balıkçıların her türlü sorunu kendileriyle istişare edilip çözüme kavuşturulacak; ayrıca balıkçı barınağı disiplin edilip düzenli bir şekilde kullanıma sunulacaktır.
Bilim Merkezi Projesi 
Batı Karadeniz’in ilk bilim merkez kurularak çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlanacaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz böylelikle sadece kitaptan okuyarak değil; görerek, deneyerek ve keşfederek bilim yapma fırsatına sahip olacaktır. Bu proje Esenköy Mahallemize değer katacak ve Kozlu ‘muz bölgemizin çekimi merkez haline gelecektir.
Mülkiyet Sorunu Çözüm Projesi 
İmar barışından faydalanacak vatandaşlarımızın çalışmaları en kısa zamanda tamamlanacaktır. Yen çıkarılan kanun le hazne araziler üzerinde vatandaşlarımızın uzun yıllardır gerek bahçe gerek konut olarak kullandıkları ata topraklarının tapusunu almaları amaçlanmaktadır. Ancak emlak bedellerinin yüksekliği, bu vatandaşlarımızın söz konusu mülkiler resmi olarak sahiplenmesini olanaksız kılmaktadır. Oysa bu kanun ile Zonguldak bölgesinin kanayan yarası haline gelen mülkiyet sorununun çözülmesi hedeflenirken, emlak vergisi bedellerinin yüksekliği yüzünden içinden çıkılamaz hale gelmiştir. Devlet vatandaşını zora sokmaz, önünü açar düşüncesi ile emlak vergiler kabul edilebilir seviyeye düşürülüp, tapulaşma oranının yüzde 100'e ulaşması için taksitlendirme seçeneklerde sunulacaktır.
Güvenli Oyun ve Spor alanı Projesi  
Mahallelerimizdeki çocuk oyun ve spor alanlarının yenileme çalışmaları yapılıp sayıları arttırılacaktır. Bu alanlar kamera sistem ile çocuklarımız için daha güvenli hale getirilerek anne ve babaların kaygılarına son verilecektir.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER