BELEDİYE EKİPLERİ, İDAREDEN HABERSİZ BIRAKMIŞ

BELEDİYE EKİPLERİ,  İDAREDEN HABERSİZ BIRAKMIŞ

Bartın'ın Arıönü köyünde gece saatlerinde yol kenarında uyuşturulmuş halde bulunan 20 köpeğin Zonguldak Saltukova Belediyesi ekiplerince bırakıldığı tespit edildi.

Olayın yaşandığı gece Arıönü Muhtarı Erdal Ateş yol kenarına bırakılan ve uyuşturuldukları için yürüyecek halleri dahi olmayan köpekleri görünce durumu jandarma ekiplerine bildirmişti. Muhtar Ateş’in jandarma ekiplerine olayın yaşandığı saatlerde bölgeden resmi plakalı bir aracın geçtiğini söylemesi üzerine yol güzergahında yer alan Kızılelma Karakol Komutanlığındaki güvenlik kameraları incelendi.

Yapılan inceleme sonucunda köpekleri bırakan aracın Saltukova Belediyesine ait olduğu tespit edildi. Olayın açığa çıkmasının ardından Saltukova Belediyesi ekipleri tarafından bırakılan köpekler Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde gece ve sabah tek tek köpekler toplanarak beldeye getirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken Saltukova Belediyesi hakkında Zonguldak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Hayvanları Koruma Kanunu’na göre idari para cezası uygulayacağı öğrenildi.

BAŞKAN GENÇ: "İLGİLİ SORUŞTURMAMIZI BAŞLATTIK, SAVUNMALARINI İSTEDİK"

Yaşanan olayla ilgili kendilerinin haberi olmadığını belirten Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, iddialar ve kendilerine gelen haberler üzerine soruşturma başlatıklarını söyledi.

Başkan Genç, bırakılan köpeklere sahip çıkarak geri aldıklarını da kaydederek, "Ben zaten kendim bir hayvan severim. 20-25 yıldır evimin bahçesinde 2 köpeğe bakıyorum. Bunun yanında 10 -20 tane kedilere her gün mama ile bakıyorum. Başkan olmadan öncede köpek ve kedilerle bağımız var. Kedi köpek olmazsa yaşamamız mümkün değil. Bizim çocuklarımız ve torunlarımızda kedi köpekle büyüdü. Hayvan severiz ama böyle bir şey bizim bilgimiz dışında belediyemiz personeli tarafından yapıldıysa, gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Bunla ilgili soruşturmamızı başlattık ve savunmalarını istedik.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER