Belediye-İş'te bayrak değişimi

Belediye-İş'te bayrak değişimi

Belediye-İş'te bayrak değişimi

Genel kurula; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Karabük Şube Başkanı Hüseyin Şahin, TMMOB Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP il Başkan vekili Hakkı Güney, Saadet Partisi il Başkanı Sadık Kar, SP Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Kenan Şeref, ESM Şube Başkanı ve KESK Dönem sözcüsü Vacit Esen, Tez-Kop Şube Başkanı Şerif Taşdelen’in yanı sıra Belediye-İş Sendikası genel merkez yöneticileri ile çevre şube yöneticileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığı’na Belediye-iş Sendikası Toplu İş Sözleşmesinden Sorumlu genel sekreteri Erdoğan Kefeli’nin yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

AYÇİÇEK: ZONGULDAK’A BU ÜLKENİN TEŞEKKÜR BORCU VARDIR

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek yaptığı konuşmada, Zonguldak’a sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, “Zonguldak halkı yıllardır gerçekten Türkiye’ye canı pahasına katma değer üretmiş ama üretmiş olduğu katma değerden maalesef hak etmiş olduğunu alamamıştır. Zonguldak’a bu ülkenin teşekkür borcu vardır, Zonguldak’a bu ülkenin minnet borcu vardır. Katma değer üretme adına Zonguldak’ta 5 bin işçiyi şehit verdik, sadece ülkeye katma değer üretme adına ama maalesef diyorum, bırakın teşekkürü Zonguldak’ın üzerinde kara bulutlar oluşturmaya çalışılıyor gerçekten çok üzülüyorum. Bir Zonguldaklı olarak çok üzülüyorum ben. Biliyorsunuz Özal hükümetinden bu yana Zonguldak üzerinde karabulutlar oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuyla ilgili olarak da biz Zonguldak’ın kanaat önderleri, Zonguldak’ın Belediye başkanları, Zonguldak’ın sivil toplum örgütleri, Zonguldak’ın demokratik kitle örgütleri ve Zonguldak’ın dinamikleri olarak artık daha fazla seyirci kalmamamız lazım diye düşünüyorum. Ne yapılacaksa Zonguldak’a sahip çıkma adına yapılmalıdır diyorum. Hiç olmazsa çoluğumuza, çocuğumuza yaşanabilir bir Zonguldak bırakma adına bir şeyler yapmanın zamane geldi de geçti diye düşünüyorum” diyerek, gündeme ilişkin konuşma yaptı.

AKDEMİR: FİLYOS PROJESİ ZONGULDAK’IN KURTULUŞUDUR

Belediye-İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan ve yönetim kurulu ile birlikte her dönem uyumlu çalıştıklarını, kendisinin de emekten yana biri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konuşmasında Filyos projesinin önemine dikkat çekerek, “Gerçekten Türkiye'ye çok büyük katma değer yaratmış bir ilin mensuplarıyız. 5 binin üzerinde şehidimiz var. Niye; yüce Allah bize bu madeni bahşetmiş ve Türkiye’nin her yerine ayrı bir değer, ayrı bir güzellik yaratmış. Ülkemizin bu zenginliği gerçekten hiçbir zaman yadsınamaz ama bizler içinde bulunduğumuz için bunun farkında değiliz. Özellikle Zonguldak’ımız her ilin, her ilçesi, her beldesi, doğduğu yer çok güzeldir. Biz de, bir Zonguldaklı olarak, burada yaşayan insanlar olarak Zonguldak’ımızın bu güzelliğini, bu değerini çok iyi özümseyebilen, onu ileriye taşımaya özen gösteren insanlarız. Özellikle tabi ki, bu maden Türk sanayisine çok büyük katkı vermiştir. Çünkü koklaşabilir bir kömürümüz ülkemizde sadece Zonguldak’ta var. Bu değeri Türkiye’ye çok iyi bir şekilde sağlamamış ama işte 55 bin, 50 bin, 45 bin yavaş yavaş düşe düşe o imkânlardan bugüne gelmişiz. Hükümetler iyi bir adımla, iyi bir özveri, iyi bir anlayışla bu şehri kalkındırabilir. Evet, Filyos projesi Abdülhamit döneminden beri başlayan 160 yıldır devam eden bir konu. Başladı, dileğimiz çok hızlı bir şekilde ivme kazanarak devam etmesi ver Türkiye’ye kazandırılması. Filyos projesi çok önemli bir proje sadece Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı kurtaran bir konu değil. Aslında iç denizimizin boğazlar vasıtasıyla dışa açılımıdır. Çok büyük bir yatırımdır. 25 milyon ton kapasiteli bir limandır. Türkiye’nin en büyük limanlarından da bir tanesi olacak ve Zonguldak’ın kurtuluşudur, Türkiye’nin kurtuluşudur. İnanın ben birçok ülkeyi ziyaretlerimde oradaki özellikle Almanya. Köln ve Hamburg limanları dünyanın en büyük limanlarından bir tanesi Hamburg. Ama Alman yöneticiler biz bu Filyos limanı ile 50-60-70 yıl sonrasını nasıl mücadele ederiz diye düşünüyorlar. Bu da ne demektir limanımızın ne kadar önemli olduğudur. İnşallah Zonguldak bu günleri görecektir. Maden işçilerimizin içinde bulunduğu bu durum da gelişen Türkiye içerisinde de Zonguldak bundan da hak ettiği yeri alacaktır. Başkanım uğraş veriyor, yöneticiler uğraş veriyor, bizler de elimizden geldiğince görevimiz ne ise yapmaya çalışıyoruz. Dileğimiz dediğim gibi en üst seviyelerde Zonguldak’ın kalkınması.

Belediye-İş gerçekten tabi ki bizler görevde olduğumuz sürece ben özellikle şahsım emeğe çok önem veren, değer veren bir arkadaşınızım. Çünkü görev aldığım o günden bu güne mesai arkadaşlarımızla, başkanımla hiçbir sorun yaşamadık. Niçin yaşayalım, ben şunu savundum hep emek bir değerdir. Biz işçi, emekçi arkadaşlarımızla beraber 8 yıldır görevdeyim, 8 yıl içerisinde hiçbir sorun olmadan dostça, kardeşçe, ağabey, kardeş baba, bir büyük olarak hep işimizi devam ettirmeye çalıştık” şeklinde ifade etti.

Daha sonra Saadet Partisi il Başkanı Sadık Kar, ESM Şube Başkanı ve KESK Dönem sözcüsü Vacit Esen de birer konuşma yaparak gündemle ilgili düşüncelerini anlattılar.

ATAYAN: HAKKINIZI HELAL EDİN

Genel kurulda aday olmayan Tahsin Atayan da yaptığı veda konuşmasında, “1999 yılından bu yana hep beraber çalıştık. 19 yıl beraber çalıştık. Nihat Başkan, Cavit başkan ondan sonra da ben. Şimdi de inşallah yeni başkan olacak arkadaşımız da bizim içimizden 8 sene beraber çalıştık. Benim de sizden ricamız artık onun yanında duracaksınız. Nasıl bize güvendiyseniz, bizimle beraber olduysanız onunla da beraber olun ve onu yalnız bırakmayın. Arkadaşımızın zaten yeteri kadar bilgisi, becerisi var. Onun için sizlerle beraber iyi günlerimiz, güzel günlerimiz oldu, acı tatlı günlerimiz oldu hakkınız varsa, hakkınızı helal edin benden yana helal olsun” diyerek, veda konuşması yaptı.

KARATAŞ: SENDİKACILIĞI ONLARDAN ÖĞRENMEYE GAYRET ETTİK

Yeni Başkan Osman Karataş da son konuşmayı yaparak, teşekkür ettiği konuşmasında, “İki dönem görev yaptığım şube Başkan yardımcılığından değerli Şube Başkanımız Tahsin Atayan’ın tekrar aday olmaması nedeniyle şube başkan adayı olarak sizlerin karşısındayım. Öncelikle geçmiş dönemlerde şubemizde görev yapmış olan Nihat Ayçiçek başkanım, Cavit başkanım ve en son çok zaman birlikte çalıştığım Sayın Tahsin başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sendikacılığı onlardan öğrenmeye gayret ettik. İnşallah biz de onlar gibi bu bayrağı taşımak nasip olur yere düşürmeden biz de başkalarına devrederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye-İş Sendikası yönetiminde görev almış ve yeni dönemde görev almayacak olan eski yöneticilere teşekkür plaketi verildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ardından seçime geçildi ve Belediye-İş Sendikası’nın yeni yönetimi şu şekilde oluştu.

Başkan Osman Karataş. Şube Başkan yardımcısı Hasan Aydın, Şube Mali Sekreteri Recep Köksal, Şube yönetim kurulu Tuncay Uludağ, İlyas Gazek.

Şube Denetleme Kurulu’na; Murat Kula, Önder Demir, Tuncay Ulupınar.

Şube Disiplin Kurulu’na; Aytekin Müfettişoğlu, Derya Düzoğlu, Erkan Ateş.

Şube Üst Kurul delegeliklerine; Osman Karataş, Tuncay Uludağ, Tuncay Ulupınar, Recep Köksal, Erkan Ateş, Erduran Kuzgun, Taşkın Aktekin, Aytekin Müfettişoğlu, Cengiz Bahadır, Önder Ar, Murat Dinç, Yaşar Paşalı seçildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER