Belediyeden iş sağlığı ve güvenliği semineri

Belediyeden iş sağlığı ve güvenliği semineri

Belediyeden iş sağlığı ve güvenliği semineri

Zonguldak Belediyesi personeline iş sağğı ve güvenliği semineri veriliyor. Belediye eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen iş sağğı ve güvenliği seminerinin 3.grup eğitimleri gerçekleştirildi. İş Güvenliği Uzmanı Sergen Küçük tarafından belediye personeline İş güvenliği ve iş sağğı konularında önemli bilgiler veriliyor. Serkan Küçük yaptığı konuşmada belediye personeline bir iş yaparken güvenliğinin alınmasının şart olduğunu belirtildi.Yüksekte çalışma koşullarının anlatıldığı eğitimde, iş güvenliği uzmanı Serkan Küçük alınması gereken tedbirleri şu şekilde anlattı:

1.5 METRENİN ÜSTÜ YÜKSEKTE ÇALIŞMA OLARAK KABUL EDİLİR

kişinin bulunduğu referans seviyesi üzerinde sağlık ve güvenlik açısından tehlike oluşabilecek çalışmalara yükseklik çalışma diyoruz. Yüksekte çalışma ile ilgili alınması gereken önlemler vardır. Yüksekte çalışma, bir kişinin bulunduğu yerden adım atarak çıkamayacağı noktalara ve adım atarak inemeyeceği noktalara yüksekte çalışma alanı diyoruz. Bunlar bizim referansımız. Bu seviyelerde yapılan her çalışma yüksekte çalışmadır. Dikkat çekilmesi gereken bir nokta daha var o da yüksekte yapılan çalışmalarda 1.5 metre baremi vardır. 1,5 metrenin üstüne çıktığımızda paraşüt ve denge emniyet ekibi kullanılması gerekir. Bele bağlanan emniyet kemeri artık yasal değil, paraşüt ipi vücuda tam giyilen emniyet kemerleri kullanılması şart 1,5 metrenin üzerinde uygun noktalarda biri taşıyabilecek noktalarda bağlantıları yapılır. Neden yüksekte yapılan çalışmalarda düşülür, bilgi eksikliğinden düşünür, iş sağğı ve güvenliği kurallarına uyulmamasından dolayı düşürür, mühendislik önlemleri eksik olduğundan dolayı düşülebilir, yetersiz kişisel koruyucu ekipman kullanmadığımızdan dolayı, yetersiz kontrol ve bakımın yapılmadığından dolayı düşülebilir, yetersiz ve düşük kalitede malzeme alımı ve düşük kaliteli malzeme kullanımından dolayı ve kullanmış olduğumuz malzemeleri korozyona uğraması yıpranmasından dolayı bu gibi alanlarda düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilir.'' dedi.

TEHLİKE RİSK ANALİZ EDİLMELİ

Tehlike risk analiz edilmesi gerektiğini belirten İş Güvenliği Uzmanı Serkan küçük sözlerine şöyle devam etti: ''İş sağğı ve güvenlik noktasında ilk değerlendiren nokta tehlikedir. Biz tehlikeyi her bir birey olarak yapmış olduğumuz iş öncesinde analiz edeceğiz. Yapmış olduğumuz alanı öncelikle bir değerlendireceğiz, hangi alan bizim için tehlikeli, bu alanı görmemiz gerekiyor. Bu alanda ne gibi bir tehlikeler bizi bekliyor bunları sizler değerlendireceksiniz. Bu tehlikelere karşı nasıl önlem alacaksınız, bir çalışma alanıdında riski nasıl en az seviyeye indireceğiz bunları değerlendirmemiz gerekiyor Bireylerin çalışğı alanlar da öncelikle önlem alması gerekiyor. Önceki çalışş olduğu alanı kendisi güvenli hale getirecek. Basit önlemlerle emniyet şeritleri ile ortamı kapatılabilir bu gibi alanlarda elektrikli aletler kullanılacaksa koruyucu muhafazaları zarar görmüş onlar değerlendirilir, kullanmış olduğumuz uzatma kablolarında bir zarar hasar var mı İlk işe başlamadan önce bunları sürekli değerlendirmemiz lazım'' dedi. Ü-

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Alınan bilgiye göre iş güvenliği ve iş sağğı seminerlerinin tüm personelin eğitim görünceye kadar devam edeceği ifade edildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER