‘Benim değil devletin kanunlarını uyguluyoruz’

Vali Ahmet Çınar’dan önemli Zonguldak değerlendirmesi

‘Benim değil devletin kanunlarını uyguluyoruz’

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gamze Taşdemir’e yapılan çalışmalar ve son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
‘ZONGULDAK İYİYE GİDİYOR’
Zonguldak’ın iyiye gittiğini söyleyen vali Ahmet Çınar: “Zonguldak iyiye gidiyor ve tabiatı çok güzel. Şehrimiz çok karışık, düzensiz olduğu için zor coğrafi şartlarda güzel de bir planlama yapılmadığı için şehrin kendiliğinden trafik, yaşam alanı her açıdan sorunlu bir yapılaşması var. Şehir planı, mimari, sokaklar herşey tıpkı müzik gibi insanın huzurunu etkiler. Şehirde yaşayan insanlar bu çarpık yapılaşmadan dolayı sıkıntı yaşıyor. Türkiye’nin genelinde böyle bir sorun var ama Zonguldak’ta daha çok yaşanıyor. Zonguldak’ta bir kaos etkilenmesi var, bu şehirde yıllardır genel hizmetler anlamında benim gördüğüm bir ihmaller yığını oluşmuş. Sebebi de kömüre fazla yaslanmışız! İşi, ekmeği her ne kadar zor ve alın teri ile de olsa 5 bine yaklaşan bu güne kadar maden şehidi de olsa kömüre fena yaslanıp, güvenmişiz. Diğer alanları ihmal edip kendimizi geliştirmemişiz. Kömüre dayalı bir başka şehrin aktörleri TTK olmuş. Belediye hizmetleri bile neredeyse TTK’dan beklenir olmuş. Bir diğer husus, kömüre dayalı olarak GİMS’te burada olmuş. Oda ayrı bir güç, otorite ve sendikacılık bütün şehir hayatına etki etmiş biraz tatminkar olmayan, biraz ağıt yakan ve hep fazlasını isteyen bir anlayış hakim olmuş. Bir evde kuma çoksa ne huzur olur ne bereket! Burada da bunların aslında her biri daha çok didişme tarafları da olduğu için bu şehrin kuması çok olmuş, huzuru ve bereketi benim gözümde gördüğüm kadarıyla az olmuş. Bütün şehirlerde benzer şeyler vardır ama böyle küçük küçük yapılanmalar, kendiliğinden oluşmuş örgütlenmeler, fiil durumlar neticesinde hep birileri konuşmuş, konuşuyor. Onlarında büyük çoğunluğu kendi menfaatleri için konuşuyor. Eleştiriler, destekler hep bu yönde oluyor ve bu da topluma zarar veriyor. Küçükte olsa bu tür yapılanmalar şehre zarar veriyor.”
‘ŞEHRİN GEREKSİZ KORKULARI VAR’
Şehrin gereksiz korkuları olduğunu söyleyen Çınar: “Benim gördüğüm bu şehrin gereksiz korkuları var. En ufak şeyde herkesin bağırması bana lüzumsuz geliyor. Bir kısmı bunu bilerek yapıyor bir kısmı da eskidin beri alıştığı için ne yaptığı bilmeyerek yapıyor. Valiliğimizin önünde Atatürk Anıtı önünde bulunan bayrak direklerinin olduğu bölgede sabit bir kürsü vardı. Oransal olarak uymuyordu, 24 saat tören yapmadığımız göre gereksiz bir şey olması nedeniyle kaldırılmasını istedim. Önce o dönemin Özel kalemi bana kaldırılırsa tepki olacağını söyledi, sonra bir başka müdür daha aynı tepkiyi verdi. Kaldırılmasını istedim ve kaldırıldı. Kimsenin de ruhu bile duymadı. Yersiz ve gereksiz korkular var. Bunlar bu şehirde bence gelişmeye sorun oluyor. Bizim bunları hızlıca aşmamız lazım. Aşmanın bir yolu da bu tür konuları çok da önemsememek gerekiyor, ben öyle yapıyor.”
‘ADALET VE KANUNLAR ESAS OLMALIDIR’
Adalet ve kanunlara göre hareket ettiklerini sözlerine ekleyen vali Çınar: “Çekekler konu oldu, gürültüsü bilmedi. Bir memur bir yeri işgal eder mi? Halbuki çekek dediğimiz yerde 20’ye yakın halihazırda memur suç işleyerek bir yeri işgal etmiş. Halkın, Zonguldaklıların hakkını kendisinin çayı yada alkolü için şehrin en güzel yerine mekan kurmuş! Kirli, lüzumsuz, hak yiyen, suç işlenen bir durum. Yıktık, balıkçılık edabiyatı oldu. Ne balıkçılık var, ne işi doğru yapan var. Toplasın 15 kişilerdi, onlara da yer ayırdık. Biz kanunu işlettik, halkın hakkını Zonguldaklılara teslim etmek yapılan bir işti. Herkesin bizlere destek çıkması gerekirken, yersiz korkular yüzünden lüzumsuz şeylere bağıranlar lüzumlu çalışmada sustular. Çok güzel projeler yaptık, şehre ilan ettik ve bunun devamı geliyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bir domino taşı gibi, ezberleri, gereksiz yanlış anlayışları yıkan bir tutum içerisinde kanun bize emrettiği ve görevimiz olduğu için Ahmet Çınar’ın keyfi anlayışıyla yapmıyoruz. Herkes memnun oluyor, çok daha memnun olacak. Adalet ve kanunlar esas olmalıdır.”

...Özel Haber...

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER