BEÜ'de Hemşirelik haftası sempozyumu

BEÜ'de Hemşirelik haftası sempozyumu

BEÜ'de Hemşirelik haftası sempozyumu

Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri işbirliği ile gelenekselleşen ‘Hemşirelik Haftası Sempozyumu’ gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Seyfullah Kara,  Dekan Prof. Dr. Sevim Çelik, Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim elamanları, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

‘Değişen Dünyada Hemşirelik Mesleği Nerede?' temasının ele alındığı, Prof. Dr. Çelik ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Emine Fidan’ın açılış konuşmaları ve BEÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencilerinin verdiği oda müziği konseri ile başlayan sempozyum sonrasında sunumlara geçildi.

Sempozyum kapsamında;  “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses” teması üzerine Doç. Dr. Meltem Kürtüncü’nün sunumunun ardından rol ve sorumluluklara ve uygulama alanına ilişkin problemler, eğitim alanında akademisyenlerin ve öğrencilerin yaşadığı sorunlar tartışıldı. Doç. Dr. Arzu Kader Harmancı Seren, ülkemizden ve dünyadan verdiği örneklerle sağlık hizmetlerinde hemşirelerin karşılaştıkları sorunları aktardı. Dr. Öğr. Üyesi Müge Seval hemşirelik eğitimindeki sorunları ve çözüm önerilerini, Tuğba Aybüke Yüksel, öğrencilerin eğitimleri sırasında yaşadıklarını, hemşire Hülya Korkmaz ise hemşirelerin kliniklerde karşı karşıya kaldığı sorunları dinleyicilerle paylaştı.

Sempozyum, 2018 yılının en iyi servis ve hemşirelerine teşekkür belgeleri takdim edilmesi ile son buldu.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER