B.E.Ü'den sınav açıklaması...

B.E.Ü'den sınav açıklaması...

B.E.Ü'den sınav açıklaması...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uzaktan Eğitim Ara Sınavlarının Uygulama esaslarına ilişkin açıklamada bulundu.  Sınavlar için öğrencilerin bu konuda yaşayabileceği sıkıntılar düşünülerek, her öğrenciye üç defa sınava giriş hakkı tanındı.

BEÜ’den yapılan açıklamada, uzaktan eğitimle verilebilecek dersler, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren teknolojik imkanlar kullanılarak internet üzerinden verilmeye başlandığı hatırlatıldı.

Daha ilk haftasında uzaktan eğitim sisteminin yoğun ilgi gördüğü, öğrencilerin  % 90'ının sistemden istifade ettiği ifade edilen açıklamada şunlar  kaydedildi:

“Uzaktan eğitimde gerçek zaman etkileşimli canlı ders anlatımı, video-konferans, sesli sunum, elektronik metin paylaşımı, forum vb. uygulamalar kullanıma sunulmuş olup, öğrencilerimiz tüm bu içerik ve etkileşimlere kendi ihtiyaçları doğrultusunda tekrar tekrar erişim sağlayabilmektedir Uzaktan eğitim sistemimiz canlı ders işlenmesine izin vermektedir.

Öğretim elemanlarımız, öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda canlı ders anlatımları yapabilmekte, sonradan katlım sağlayanlar için, bu derslerin videolarını ders sayfaları üzerinden paylaşabilmektedir. Canlı ders ve video uygulamaları, yoğun bir internet kullanımı ve kapasitesi gerektirdiğinden, kısıtlı internet erişimine sahip öğrencilerimiz için ayrıca Forum sayfaları oluşturulmuştur. Bu yöntemle, çok düşük internet gereksinimi ile öğretim elemanı ile öğrenci arasındaki etkileşim kolayca sağlanabilmektedir.”

HEM ÖDEV, HEM DE ELEKTRONİK SINAV UYGULANACAK

Açıklamada, “Üniversitemizde ara sınavlara yönelik olarak, uzaktan eğitim sistemi üzerinden hem ödev hem de elektronik sınav uygulanması benimsenmiş olup, öğretim elemanları, ilgili dersin (öğrenme çıktılarına göre öğrencilere nasıl bir ara sınav yapılacağını kendisi belirlemektedir. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz husus, bu süreçte öğrencilerimizin mağdur olmamasıdır.  Bu nedenle uzaktan eğitimde söz konusu olan tüm alternatifler öğrencilerimize sunulmaktadır ve sunulmaya devam edilecektir.

Uzaktan eğitim sistemi üzerinden ödev teslimi şeklinde yapılacak sınavlar için, ilgili dersin Öğretim elemanı en geç 20 Nisan 2020 tarihine kadar sisteme girerek ödev konusunu ders sayfasına ekleyecektir. Öğrenciler ise hazırladıkları ödevi elektronik ortamda, 03 Mayıs 2020 tarihine kadar sistem üzerinden yükleyeceklerdir. Internet üzerinden yükleme yapamayan öğrencilerimiz, hazırladıkları ödev ve projeleri fiziksel olarak posta/kargo yoluyla da dersin öğretim elemanına ulaştırabileceklerdir” ifadeleri yer aldı.

HER ÖĞRENCİYE 3 SINAV HAKKI

Ara sınav için sunulan bir diğer alternatif ise, uzaktan eğitim sistemi üzerinden elektronik ortamda kapalı ve açık uçlu sorulardan oluşan bir sınav uygulaması olduğu ifade edilen açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Öğrencilerimizin sınav kaygısını en aza indirecek ve aynı zamanda eğitim öğretimde fırsat eşitliği sağlayacak tüm imkanları kullanmaktayız. Örneğin, öğrencilerimiz ara sınav için belirlenen hafta içerisinde, istediği gün ve saatte sisteme giriş yaparak sınavını başlatabilecektir. Yani bir hafta süresince öğrencilerimiz sınava girme haklarını kullanabilecektir. Üstelik öğrencilerimizin Internet ve elektrik kesintisi, teknik aksaklıklar yaşayabileceği ve daha önceden elektronik sınav tecrübesi olmadığı düşünülerek, her öğrencimize 3 defa sınava giriş hakkı tanınmıştır. Öğrenci sınavını başlattıktan sonra, herhangi bir nedenle sınavını tamamlayamazsa, örneğin; telefonunun şarjı biterse ve sınav suresi tamamlanmadan başka bir cihaz üzerinden sınavına devam edemezse, önünde kullanabileceği iki hakkı daha bulunmaktadır.

Ara sınavlar elektronik sınav şeklinde açık uçlu, kapalı uçlu veya ödev teslimi şeklinde gerçekleştirilecektir. Bu sınavların geçme notuna katkısı en fazla % 20 olacaktır.”

Açıklamada, “İçinde bulunduğumuz bu zor dönemde kendilerinin, ailelerinin ve yakınlarının sağlığı için gerekli tüm tedbirleri en iyi şekilde yerine getiren ve eğitimlerine Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden devam eden öğrencilerimiz, bu surecin en önemli bileşenidir. Bu süreçte önceliğimiz, örgencilerimizin evde kalarak sağlıklarını korumaları ve eğitimlerini uzaktan öğretim yoluyla aksatmadan sürdürebilmeleridir. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza verdikleri katkı, gösterdikleri anlayış için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz” ifadelerine de yer verildi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER