BEÜ İletişim Fakültesi'ne İslam Tarihçisi dekan atandı!

BEÜ İletişim Fakültesi'ne İslam Tarihçisi dekan atandı!

BEÜ İletişim Fakültesi'ne İslam Tarihçisi dekan atandı!

----ÖZEL İÇERİK--- BATUHAN KARAMALAK


Bülent Ecevit Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıllarda kurulan İletişim Fakültesi’ne dekan arayışları devam ederken 18 Temmuz’da Fakülte dekanlığına vekaleten Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın getirildiği öğrenildi. 
Geçmişi başarılarla dolu olan Çaycumalı bilim adamı Kara’nın İletişim Fakültesi Dekanlığına atanmasına rağmen İletişimin ‘İ’si ile uzaktan yakından alakası olmaması ‘Liyakat atamaları’ noktasından kafalarda soru işareti bıraktı. Prof. Dr. Kara’nın profesör ünvanını Karabük Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’ndan aldığı biyografisinde açıkça belirtiliyor. Özgeçmişinde iletişim fakülteleri ile ilgili bir bilgi bulunmayan Kara’nın sosyal medya hesapları ve Karabük’te yerel gazetelerde yazdığı köşe yazılarında Ak Parti olan yakınlığı açıkça görülüyor. 
Prof.Dr. Seyfullah Kara’nın ‘İmam hatip’ kökeninden dolayı yüksek öğrenimini İlahiyat Fakültesi’nde tamamladığı daha sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine adım attığı belirtiliyor. Profesör Kara 1996’da Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak yüksek lisans eğitimini, 2002’de aynı enstitüde doktorasını tamamladı. Aynı yıl İslam Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 2008’de doçent oldu. 17.03.2009 tarihinde Karabük Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’na atandı. 2013’te  aynı anabilim dalında profesör unvanını aldığı biyografisinde açıkça görülüyor. Kara’nın doktorasını ise 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Anadolu Selçuklularında Din ve Din Kurumları” üzerinden verdiği öğrenildi. 
Kara’nın ayrıca 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde Ak Parti Karabük Milletvekilliği Aday Adaylığı için Karabük Üniversitesi Rektörlüğünden istifa eden Prof.Dr Burhanettin Uysal’ın yerine Rektör adayı olduğu öğrenildi. 

PROF DR. SEYFULLAH KARA KİMDİR?

1967 yılında Çaycuma’da doğdu. Orta öğrenimini Çaycuma ve Zonguldak’ta (Zonguldak İmam Hatip Lisesi) tamamladı. Yüksek öğrenimini 1993 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1997 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1996’da Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak yüksek lisans eğitimini, 2002’de aynı enstitüde doktorasını tamamladı. Aynı yıl İslam Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 2008’de doçent oldu. 17.03.2009 tarihinde Karabük Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’na atandı. 2013’te  aynı anabilim dalında profesör unvanını aldı.
2011 yılında Romanya’nın Babeş-Bolyai Üniversitesi Tarih ve Felsefe Fakültesi’nde ortaçağ tarihiyle ilgili lisans ve lisansüstü dersler verdi. Aynı yıl, Polonya’nın değişik üniversiteleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, üniversitelerle sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkileri konu alan araştırmalarda bulundu. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildiri sundu; oturum başkanlıkları yaptı. Alanıyla ilgili çok sayıda seminer ve konferanslar verdi; radyo ve televizyon konuşmaları yaptı.
Bilimsel dergilerin yanı sıra kültürel ve popüler nitelikli dergi ve gazetelerde yayınlanan çeşitli makalelerinden başka, yayınlanmış olan üç adet kitabı bulunmaktadır.
İdari görevler
-Üniversitenin çeşitli kurullarında ve idari birimlerinde görev aldı.
-2009-2011 yılları arasında üniversite senatörlüğünde bulundu. 
-Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu’nda yönetim kurulu üyesi olarak bulundu.
-Fen-Edebiyat Fakültesi’nin Fen ve Edebiyat Fakülteleri olarak ayrılmasından sonra Edebiyat Fakültesi Kurulu ve Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu’nda yer aldı.
-Karabük Üniversitesi Tarih, Kültür, Sanat Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulu üyesi oldu. 
-Tarih Bölüm başkanlığı ve Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmüştür. 
– Üniversite Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER