BEÜ'lü öğrencilerden vatandaşlara çağrı

BEÜ'lü öğrencilerden vatandaşlara çağrı

BEÜ'lü öğrencilerden vatandaşlara çağrı

Çevre bilincini geliştirmeye yönelik örnek uygulamaları, enerji, atık ve ulaşım politikaları ve yeşil kampüsler oluşturma konusundaki yatırımlarıyla Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ), dünya genelindeki sıralamada yerini hızla yükseltmeyi sürdürüyor. Çevre duyarlılığıyla örnek teşkil eden BEÜ, 5 Haziran Çevre gününde çevre konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.
BEÜ çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için kararlılıkla sürdürülen çevre politikaları kapsamında Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diş Hekimliği Fakültesi Sosyal Komitesinin ortak projesiyle İbn-i Sina Kampüsü Muzaffer Tayyip Uslu Okuma Salonu bahçesinde Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri tohum ekip kampüsün peyzaj çalışmalarına katkıda bulundu. Bülent Ecevit Üniversitesi, Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesini de kararlı bir şekilde uygulamayı sürdürüyor. İbn-i Sina kampüsünde yer alanda birimlerden Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde eksik olan 42 adet geri dönüşüm kutusu tamamlandı. Bu vesile ile sınav döneminde olan BEÜ ailesinin en büyük paydaşı olan öğrenciler kullanmayacakları çalışma notlarını çöp kutuları yerine geri dönüşüm kutularına bırakarak çevreye katkıda bulunuyor.
Türkiye Bilim Sanayicileri ve İş Adamları İktisadi Derneği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında yapılan protokolle her kampüse Elektronik Atık Kutuları yerleştirilecek ve eğitim programları da en kısa sürede yapılacak.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER