Bilim dergisi 2017 yılının ilk sayısı Çıktı

Yükseköğretim ve bilim dergisi 2017 yılının ilk sayısı yayımlandı

Bilim dergisi 2017 yılının ilk sayısı Çıktı

Bülent Ecevit Üniversitesi Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yayımlanan ve Türkiyede akademik camianın yükseköğretim ve bilime dair görüşlerini paylaşmasına imkân veren bir platform olan Yükseköğretim ve Bilim dergisinin 2017 ilk sayısı yayımlandı.
Yeni sayısında Akademik yükseltme ve atama sürecine yönelik öğretim üyesi görüşleri, Teknolojiye felsefi bir yaklaşım, Sosyal Bilimler enstitülerinin lisansüstü eğitimin niteliğini artırmadaki rolü, yükseköğretimde çekirdek program, yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin psikolojik uyumları, öğretmen adaylarının gelecekteki derslerinde etkileşimli tahta kullanma niyetlerine yönelik model önerisi konuları ele alınıyor.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Yükseköğretim ve Bilim Dergisinin yeni sayısının yayımlanması ile ilgili şunları söyledi:
Üniversitemiz eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra ülkemizin ihtiyaç duyduğu pek çok alanda önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu alanlardan birisi de yükseköğretim araştırmalarıdır. Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde yükseköğretim alanında oldukça önemli bir büyüme ve genişlemeye tanık olmaktayız. Bu kadar büyük bir sistemin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, gerçekleştirilen iyi örneklerinin paylaşıldığı, dünyada yükseköğretim alanındaki gelişmelerin takip edildiği bilimsel bir platform olan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi alanında önemli bir eksikliği gidermektedir. Yayın hayatına başladığı 2011 yılından beri alana değerli katkılar sunan dergimizin 17. sayısını yayınlamış bulunmaktayız. Dergimizin çok sayıda önemli index tarafından taranması da bizi ayrıca mutlu etmektedir. Bu başarının elde edilmesinde başta dergi editörümüz Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamara teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER