BİR CUMA GÜNÜ AÇILIŞI YAPILACAK...

BİR CUMA GÜNÜ AÇILIŞI YAPILACAK...

AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı; Uzun Mehmet Camii'nin açılışının Cuma günü yapılacağını ancak hangi Cuma olduğunun ise kesinleşmediğini söyledi. 

AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız telefon görüşmesinde bir Cuma günü oranın açılışını yapalım dediğini açıkladı.

Zonguldak Uzunmehmet Camii ile yakından ilgilenen ve caminin her aşamasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendiren
AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı; İlk defa caminin içinden gazetecilere bilgi verdi.
İstanbul büyük Çamlıca Camii mimarisini çizen mimarın Uzun Mehmet Camii mimarini çizdiğini söyleyen Muammer Avcı;
 “Uzunmehmet Camii şehrimizin silüet değiştiren çok özel bir camii.Uzunmehmet Camii hem fiziksel olarak hem de görsel olarak ihtiyaç duyduk. Kattığı güzellikler anlamında da çok haiz bir görünüme sahip.
Camimizin sadece cami özelliği yok çevre düzenlemesi ve sosyal donatıları ile de ilgi çekiyor. Daha öncesinde 10 bin metre² alan üzerinde 2500 metre karesini caminin konuşlandırılması düşünülürken bu alan 22 bin metre² alana çıkartıldı.
Bahçesi adeta millet bahçesi olacak, içinde basketbol sahası, çocuk oyun alanları, 190 yetişkin ağaç ve toplamda 300 araçla çevre düzenlemesi gerçekleştirildi.Çevre düzenlemesi yapılırken öncelik olarak halk göz önünde bulunduruldu.
Camimizin -1 katında abdesthaneler, çocuk emzirme odası, erkek ve bayan lavaboları bulunacak ve camimizin altında 200 araçlık otopark yer alıyor.Camimiz dört fil ayağı üzerine otutturulmuş, her biri 72 metre uzunluğunda dört minaresi ve 22 kubbesi bulunmaktadır.
Değişik illerden mermerler getirildi, yol kısmına bakan ön cephede ''Ya Allah'' yazısı Zonguldak'ın yüzlerce metre yerin altında özdeşleşmiş kömür ve toksin karışımı ile yazılmıştır. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Uzunmehmet camii‘ne çok önem verdiğini İfade eden Muammer Avcı; “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız telefon görüşmesinde bir cuma günü oranın açılışını yapalım dedi.  Biz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapmasını bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER