Birleşik Kamu- İş'ten GMİS'e ziyaret...

Birleşik Kamu- İş'ten GMİS'e ziyaret

Birleşik Kamu- İş'ten GMİS'e ziyaret...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların Zonguldak Şube Başkanları, Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci başkanlığında Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.
Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu. 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşünün 27nci Yılı nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Metin Kahveci; 27 yıl önce gerçekleştirilen Ankara Yürüyüşü, demokrasi, hak ve emek mücadele tarihinde yerini almıştır. Bu büyük yürüyüş, halen emek, demokrasi ve hak mücadelesinin yolunu aydınlatıyor dedi.
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci; Genel Başkanımız Şemsi Denizer önderliğinde, maden işçilerinin öncülüğünde Zonguldak ve bölge halkıyla omuz omuza, büyük bir dayanışma ve kararlılıkla gerçekleştirilen 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşüyle maden işçilerinin haklı sesini tüm dünyaya duyurduk. Zonguldakın Emeğin Başkenti olarak böylesine bir demokrasi, hak ve emek mücadelesi, tüm demokrasi mücadelelerine örnek olmuştur. Biz madenciler olarak bu mücadele geleneğini sürdürüyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER