Bitki koruma ürünleri satışında yönetmelik değişti!..

Bitki koruma ürünleri satışında yönetmelik değişti!..

Bitki koruma ürünleri satışında yönetmelik değişti!..

Bitki koruma ürünleri satışında yeni yönetmeliğin uygulanmaya başlandığı bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden verilen bilgilere göre, söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN SATIŞI

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı ile ilgili iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan 13.02.2019 tarih ve 30685 sayılı "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yürütülmektedir. Bitki koruma ürünlerinin satışı ile ilgili olarak Yönetmeliğin 34 üncü maddesi gereği bitki koruma ürünü satmaya yetkilendirilmiş bayi ve toptancılar ile ruhsat sahibi firmalar ve bunlara ait bitki koruma ürünü depolarının kontrolü, il müdürlükleri ve yetki verilmesi durumunda ilçe müdürlüklerince yapılmaktadır. Aynı yönetmeliğin 36'ıncı maddesinin birinci fıkrası gereği bitki koruma ürünlerinin satışı ile ilgili yapılacak kontrollerde görevlendirilecek kişilere Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlisi Kimlik Kartı verilmesi uygulaması getirilmiştir.

SORU CEVAP ŞEKLİNDE GEÇTİ

Bu kapsamda teknik personele yönelik İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü nezdinde 25 Eylül 2019 tarihinde eğitim verildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Can Parim'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Ziraat Mühendisi Kübra Aydın ve Ziraat Mühendisi Emrah Gül tarafından "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" ile ilgili eğitim verilerek sunum sonrası soru-cevap şeklinde gelişen oturumla toplantı sonlandırıldı"
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2019, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER