‘Biz onurlu, şerefli, haysiyetli arkadaşlarımızla çalışıyoruz’

CHP İl Başkanı Hakkı Güney’den, AK parti’ye geçen Gökhan Demirtaş’a kavgada söylenmeyecek sözler!

‘Biz onurlu, şerefli, haysiyetli arkadaşlarımızla çalışıyoruz’

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın istifasını ve Kdz. Ereğli İlçe örgütünde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirme bulunan Başkan Güney, ağırlıklarını koyduklarını ve ona göre hareket ettiklerini söyledi. 
‘YENİ ADAYLAR AÇIKLANACAK’
Yeni isimlerin adaylıklarının açıklanacağını söyleyen CHP İl Başkanı Hakkı Güney: “Mevcut Belediye Başkanlarımızın bir kısmını daha önceden açıklamıştık. Mevcut olan Alaplı, Kilimli, Gümeli, Kandilli ve Çatalağzı Belediye Başkanlarımızla yola devam edeceğiz. Yeni isimlerde aday olarak açıklandı. Genel Merkezin çalışmaları devam ediyor. Önümüzde ki hafta yeni adayların açıklanmasını bekliyoruz” dedi. 
‘GENEL MERKEZDEN BİR BİLGİ GELMEDİ’
Zonguldak merkez adaylığı ile ilgili Genel merkezden bilgi gelmediğini söyleyen Güney: “2014 yerel seçimlerinde ki stratejimiz devam ediyor, tecrübeli arkadaşlarımız var. Ona göre çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarla ilgili elimizde doneler var. Karşımızda ki aday bizi ilgilendirmiyor. Biz mevcut Belediye Başkanımızla da şu anda ne olacağı ile ilgili bir konuşma yapmadık. Şu anda Genel merkezden bize yansıyan bir konuşma yok” dedi. 
‘ANKETTE MÜDAHALE ETTİK’
CHP Genel merkezi tarafından yapılan anketlere müdahale edildiği yönünde ki konuya açıklık getiren Güney: “İl Başkanı olarak benim bile anketten haberim yoktu. Çarşamba günü Gazipaşa caddesinde anketörlerin dolaşma şekli başlayınca, bazı aday adaylarının müdahil olduğunu duyduk. Karışıklık olunca duruma müdahale ettik, anketi yaptırmadık, firma ile görüştük. Çünkü şaibe olmasını istemedik” dedi. 
‘CHP’DE SİYASET YAPMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VERMİŞTİK’
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ı sert dille eleştiren Güney: “Gülüç Belediye Başkanı ile geçtiğimiz günlerde uzun süren bir görüşme yaptık ve üç kez yanına gittim. En az 4 saat bir arada kaldık. Arkadaşımızın geçişini duyduğumuz zaman, ona göre bir denge unsuru yapmaya başlamıştık. Kendisi bize bazı problemlerinin olduğunu ve çözdüğü zaman zaten beraber olacağını söylemişti. Bizde meclis üyesi arkadaşlarımızla istişaredeydik. Onlarda bu konunun takipçisi olmuştu, haberimizin olmasını istedik. Haftasonu Gülüç’teydim. Kendisine Gülüç’de olduğumu, kendisiyle tekrar görüşmek istediğimi söyledim. İşinin olduğunu ve gelemeyeceğini söylemesi üzerine AK Parti’ye geçeceğini düşündük. Kendisi bize söyleyemedi, o mertliği yapamadı! Keşke bize söyleseydi. Bizim onurlu, şerefli, haysiyetli meclis üyesi arkadaşlarımız var. Onlarla bu konu hakkında istişaremizi yaptık. Arkadaşımıza da artık yeni hayatında başarılar dileriz. Biz ona 2014 yılında CHP’de siyaset yapma özgürlüğünü vermiştik. Belediye Başkanlığını teslim ettik. Tabi ki bu işi kaldırmak önemli. Gülüç’te ciddi bir adayla iyi bir performans yapacağız” dedi. 
‘BİZE ULAŞAN BİR İSTİFA YOK’
CHP İl yönetiminde istifaların yaşanmadığını söyleyen Güney: “Bize ulaşan bir talep yok. Bende basından öğrendim. Arkadaşımızla konuşuruz. Telefon edip istifa da etsek çok fazla kale almayız. İstifa dilekçesinin önümüzde olması gerekiyor, şu ana kadar bize gelmedi” dedi. 
‘AĞIRLIĞIMIZI KOYUYORUZ’
Kdz. Ereğli’de ağırlıklarını koyduklarını söyleyen Güney: “Kdz. Ereğli yönetim kurulu bir seçim yaptı, seçimde salt çoğunluk sağlanamadığı için mevcut İlçe Başkan Yardımcısı arkadaşımız ile yola devam edeceğiz. Sertan Ocakçı veya Halil Posbıyık gibi bir yönetim anlayışını da kabul etmiyorum. İl yönetimi olarak da Halil Posbıyık için de bir demeç vermedik. Biz Kdz. Ereğli’de seçimi alacak olan arkadaşımızın yanındayız. Bunu da biz kendi yaptığımız çalışmalarla sonucunu görüyoruz. Seçimi kazanamayacak arkadaşımızın arkasında da macera aramaya gerek yok. Biz dikkatliyiz, çalışıyoruz, ağırlığımızı koyacağız ve koyuyoruz” şeklindi konuştu. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 00:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gül
Gül - 5 yıl Önce

Meclis üyelerimizin haysiyetini guluc halkınında çok ıyi bildiğini düşünüyorum

Chp li
Chp li - 5 yıl Önce

Helal olsun başkanım.
Ereğli de kiminle seçim alacağımız ay en beyan ortadayken macera aramaya çıkmasısınız biliyorduk.Haydi biran önce açıklayın.da ereğlideki bayramı herkes yaşasın.

S Kulaksız
S Kulaksız - 5 yıl Önce

Sayın Başkan; kirli insanları siyasette temizliyecek detarjan henüz imal edilmedi! !!!????gökhan ın AK partiye geçerek peşindeki pislikleri aklayamaz! !!!???AK parti cin olmadan adam carpanlarin defterini durerki birdahada yazamaz rantlarini

SIRADAKİ HABER