BİZİM Toptan Satış Mağazaları, sigaraya kota koydu!

BİZİM Toptan Satış Mağazaları, sigaraya kota koydu!

BİZİM Toptan Satış Mağazaları, sigaraya kota koydu!

Bakanlar Kurulu kararına göre, 1 Ocak 2019'ten itibaren sigara fiyatlarına yüzde 22 ile yüzde 27 arasında zam gelmesi bekleniyor. Bakanlar Kurulu, yeni bir süre uzatımına gitmez ya da oranlarda değişiklik yapmazsa yıl başından itibaren sigaraya ÖTV artışından dolayı 1 ila 2 lira arasında zam gelecek.
BÖYLE KURNAZLIK OLMAZ! 
1 Ocak'tan itibaren zamlı sigara fiyatlarından kara geçmek isteyen bakkal ve marketler bu durumu fırsata çevirmeye başladı. Zam haberini alan bakkallar ve marketler ellerinde bulunan sigaraları tezgah altına attı. 
Öte yandan, Zonguldak’ta ticari hayatını sürdüren BİZİM Toptan Satış Mağazaları’ndan kartonla sigara almaya giden vatandaşlar da geri çevrildiklerini iddia ediyor. Edinilen bilgilere göre ise, mağazanın tekel sorumlusu, genel merkez tarafından 5 karton üzerinde satışların durdurulduğu, kotanın ise dün öğle saatlerinde koyulduğu yönünde açıklama yapıyor. 
Zam haberlerinin çıkmasının ardından, satışlara kota koyulması ise tekel büfelerinin tezgah altını doldurduğu ve sigaranın karaborsaya düştüğü ve müşteriye ‘yok’ deniliyor. 
‘KOTA BAHANESİ Mİ YAPILIYOR?’ 
Sigaraya ‘zam’ gelecek mi gelmeyecek mi bilinmez ancak, vatandaşın cebini düşünmeyen, ellerinde ki malı fahiş fiyatla satmak için tezgah altına saklayan market veya bakkalların bir an önce denetlenmesi gerekiyor. Zonguldak’ta ise bazı tekel bayileri, kota koyulduğu bilgisinin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, bu uygulamayı yapan marketlere isyan ediyor. Tekel büfeleri, istediği sayıda satış yapabildiklerini, bazı marketlerin bu uygulamasının vatandaşı sıkıntıya sokmak adına yapıldığını belirtiyorlar. Bazı marketler ise fiyattan sigara satmamak için ‘Kalmadı’ bahanelerinin arkasına sığınırken, bu marketlerden biri olan BİZİM Toptan Satış Mağazaları tekel sorumlusunun da ifade ettiği gibi, ‘Genel Merkez 5 kartonun üzerinde satış yapılmaması için kota koydu, dün öğlen başladı’ sözlerinin ardından yetkililerin bu tür marketleri denetlenmesi isteniyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 09:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
YILDIZ
YILDIZ - 5 yıl Önce

TŞKLER.GÜNDEM GAZETESİ .İNANIN PARAMIZLA REZİL OLUYURZ..SİGARA ZAM GELECEK DIYE VERMIYORLAR

şenol
şenol - 5 yıl Önce

bunlar vatan sefer

SIRADAKİ HABER