Bizler toplumdan ayrıcalık değil farkındalık bekliyoruz

Bizler toplumdan ayrıcalık değil farkındalık bekliyoruz

Bizler toplumdan ayrıcalık değil farkındalık bekliyoruz

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Biz engelliler toplumumuzdan ayrıcalık değil, farkındalık bekliyoruz. dedi.

Korkut, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bin civarında engellinin yaşadığını onların her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmek için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Derneklerinin kurduğu spor kulübüyle birçok engelliyi spora teşvik ettiklerini ifade eden Korkut, şunları kaydetti:

Engelliler olarak toplumun birer bireyleri ve hayatın her yerindeyiz. Aman sen yapamazsın, başaramazsın diyenlere ve düşünenlere inat, yapıyoruz ve başarıyoruz. Bizler toplumdan ayrıcalık değil farkındalık bekliyoruz. Dernek olarak kurduğumuz kulübümüzle bir çok başarılara imza atıyoruz. Oturarak voleybol takımız gecen yılın Türkiye şampiyonu oldu. Önümüzde Türkiye kupası var. İnşallah Türkiye kupasını ilçemize getirmek istiyoruz. Birçok branşta açtığımız branşlarla engelli kardeşlerimiz spora teşvik ediyoruz. Bu anlamlı günün hayatın her alanında önümüze ve yolumuza konulan engellerin kaldırılmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER