Bolu’da toplantıya katıldılar

Bolu’da toplantıya katıldılar

Bolu’da toplantıya katıldılar

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Marmara ve Batı Karadeniz Bölge illeri oda/borsa başkanları istişare toplantısına katıldı. Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’inde hazır bulunduğu toplantıda ekonomik gelişmeler değerlendirildi.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya; Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Halit Ergül, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Yalova TSO Başkanı Tahsin Becan, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar, Bolu TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu başkanları katıldı.
 Açılış konuşmasını yapan evsahibi Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Bolu’da ve TSO’da konuk etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Hisarcıklıoğlu’na ve toplantıya katılım gösteren tüm bölge oda başkanlarına teşekkür etti.
Toplantıda tecrübelerini paylaşan TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğe verilmesi gereken önemi Kayseri üzerinden vererek, "Yakın zamana kadar Kayseri'de 2 şey konuşulmazdı. Siyaset ve futbol. Bugün herkes Fenerbahçe Teknik Direktörü olur. Durum kötü ya. Hangi oyuncuyu oynattı, onu oynattı, bunu oynatmadı. Türkiye'yi hepimiz herkesten daha iyi yönetiriz. Hepimiz bunu konuşuruz. Kardeşim sana ne? Sen gittin oyunu verdin, işin bitti. Sen girişimciliği konuş. Kayserili eskiden öyle yapardı. 2001 krizi ile ilgili tecrübelerini de paylaşan Hisarcıklıoğlu, krizi doğru okuduklarını belirterek, "Gömleği iliklerken yanlış yerden başlarsan, bütün düğmeleri yanlış iliklersin. Doğru ilikleyebilmen için doğru düğmeden başlaman lazım. Onun için, '2001 bizim hatalı yaşam biçimimizin kriziydi' dedik. Biz hem özel hem kamu sektörü dönüştürmek zorundaydık. Ama önce biz kendimizden başladık. Önce TOBB'dan başladım. Bizde bir hastalık var, teflon tavaya benziyoruz. Hiçbir şeyi üzerimize almıyoruz. İki araba çarpışır, özür dilerim hata bendeydi diyen yok. Hiç hatayı kabullenen olmaz. Ama değişim diyorsak, değişim olsun istiyorsak, önce kendimizden başlamamız lazım. 2001'de bu krizden çıkabilmek için ortak akıl oluşturduk" ifadelerini kullandı. 2001 krizinin 6 ayda geçtiğini ve Türkiye'nin büyüme hikayesi yazdığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Kriz evresinde, belki bugün en önemli eksiklerden birisi bu, Kamu-Özel İstişare mekanizmalarını kurduk. Ekonomik sorunları değerlendirme kurulu kurduk. Rahmetli Kemal Unakıtan, Ali Coşkun, Ali Babacan dahil olmak üzere hafta bir kere özel sektör ve kamu bir araya geldik. Haftada bir resmi toplantı, gündemli toplantı, gündeme daha önce çalışılmış. O toplantıda karar veriliyor ve uygulamayı geçiyor. 6 ayda geçti o kriz. 6 ay sonra Türkiye büyüme hikayesini yazdı" şeklinde konuştu.
Toplantıda ekonomik gelişmeler ile ilgili karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu, ayrıca TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa başkanlarının sorun ve taleplerini dinledi.
Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sayın TOBB Başkanımız ve bölge Oda ve Borsa Başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda ülkemiz ve bölgemizdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdik. Odalar ve Borsalar olarak güçlü bir ekonominin temsilcisi olmaz zorundayız. Ortak akıl ve bilinçle her sıkıntının üstesinden geleceğimize dair inancımızı pekiştirdik.”

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER