'Boşuna konuşmuş oluyoruz'

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Kilimli ilçesine kurulması istendiği iddia edilen gemi söküm tesisi ile ilgili açıklamada bulundu

'Boşuna konuşmuş oluyoruz'

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’nde kurulması planlanan gemi söküm tesisine Zonguldak merkez ve ilçelerinden büyük tepkiler olmuştu.
Tesis kurulmasına tepki gösteren yöre halkı Kilimli sahilinde toplanarak eylem yapmıştı.
Yapılan eylemin ardından açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, gemi söküm tesisi için hiçbir müracaatın yapılmadığını ve bunların bir söylenti olduğunu söyledi. 
 

‘TALİP VE MÜRACAAT YOK’
Vatandaşın yanlış bilgilendirildiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun: “Bizlerde, yetkili kişilerde açıklama yaptı. Yıllar önce bizim bildiğimiz o bölgeye tersane yapımı ile ilgili bir izin var. O zaman yapılmadı kaldı. Ama şimdi birden bire bu işler nereden çıktı bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde Aliağa’nın internet sitesine bakarak gemi söküm ile ilgili inceleme yaptım. Orada gördüğüm, çok teknik bir olay. Onları okuyup, görmeden herkesin bu işte uzman kesilmesini enteresan görüyorum. O sayfayı bir okusunlar, ondan sonra karar versinler ki ortada şu anda böyle bir şey yok. Bildiğim kadarı ile gemi söküm işinde, 14-15 yıllık gemilerden bahsediliyor. Vatandaş 40-50 yıllık gemi sökülecek zannediyor. Şu anda burada böyle bir talep de yok, müracaat eden firma da yok. Belli bir prosedür vardır, Bakanlıkta onay verirse olur. Kimse kimseye durup dururken böyle bir şey yap demez” dedi.
 

‘ALİAĞA’NIN GEMİ SÖKÜM SİTESİ İNCELESİNLER’
Gündem yaratmak adına açıklamaların yapıldığını iddia eden Başkan Zeki Tosun: “Birileri gündem yaratmak istiyor. Zonguldak’ın en büyük sorunu istihdamdır ve her gün insanlar bize geliyor. Burada bunu istemiyorum derken, bende diyorum ki bir işin tedbiri alınıyorsa, nasıl yapacağı Bakanlıktan yetkililerin kurallarına göre yapılıyorsa hiçbir mahsuru yok. Yine de sonuçta, orada vatandaşa da sorulur. Gemi söküm alanı yapılacak denilen yer çöplerin, atıkların atıldığı yerdi. Aliağa’nın söküm yaptığı yer daha merkezi alanda. Ortada yapılan bir şey yok, boşuna konuşmuş oluyoruz” dedi. (Gamze Taşdemir)

İHA

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER