BOZKURT; “BU VATANIN GERÇEK KAHRAMANLARI VATANIMIZI BİZE EMANET EDENLERDİR.”

BAŞKAN BOZKURT; “BU VATANIN GERÇEK KAHRAMANLARI VATANIMIZI BİZE EMANET EDENLERDİR.”

BOZKURT; “BU VATANIN GERÇEK KAHRAMANLARI VATANIMIZI BİZE EMANET EDENLERDİR.”

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ülkemizin topraklarını korumak ve savunmak adına en güç koşullar altında mücadele vererek, canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimizin her zaman onur kaynağımız olduğunu belirten Başkan Çetin Bozkurt, yayımladığı mesajında;

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmişti. 19 Eylül 1921’in yıl dönümü, gazilerimize duyduğumuz saygının açık göstergesi olarak “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Türk toplumunun en değerli varlığı bağımsızlığı ve yaşadığı vatan topraklarıdır. Bu vatanın gerçek kahramanları vatanımızı bize emanet edenlerdir. Bu kahramanların önde gelenleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır.

Ülkemizin topraklarını savunmak adına, en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur. Atalarımızın vatan sevgisini bağımsızlık ruhuyla harmanladığı yaklaşımla nice zaferler kazanılmış ve tarih boyu kahramanlıklarını bütün dünyaya göstererek örnek teşkil etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bu eşsiz zaferleri şehitlerimiz ve gazilerimizin göstermiş olduğu fedakârlık ve azimleri sayesinde kazanmıştır.

Gaziler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyor. Şehitlerimizle birlikte tüm gazilerimize şükran borcumuz olduğunu bir kez daha vurguluyorum ”dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER