BU USULSÜZLÜKLERİN ARKASINDA HANGİ VEKİL VAR?

BU USULSÜZLÜKLERİN ARKASINDA HANGİ VEKİL VAR?

BU USULSÜZLÜKLERİN ARKASINDA HANGİ VEKİL VAR?

Kamu kurumları ihalelerinde aynı kapı numaralarına kadar adres vererek giren ME-SA İnşaat, Recep Beytekin ve Aydınhan inşaat isimli firmaların usülsüzlükleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilerek kamu ihalelilerinden yasaklanmış ve teminat mektuplarına el konulmuştu. Gazetemize ulaşan yeni bilgilerle bir kez daha bu firmaların kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları belgelenmiş oldu.

Tarafımıza ulaşan belgeler, bu firmalardan özellikle Recep Beytekin ve ME-SA inşaatın sürekli ihalelere aynı adres, aynı bankadan ve aynı tarihli teminat mektupları ile ihalelere ayrı ayrı girerek, Kamu İhale Kanunu’nunda açıkça belirtilen yasak fiili işledikleri ortaya konuyor.

Aynı adreste bulunan farklı firmaların, ihaleye teklif verilirken birbirlerinin tekliflerinden haberdar olmamaları mümkün olmayacağından, Kamu İhale Kanunu tarafından belirlenen yasak fiil ve davranışları işledikleri için, durumu ortaya çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yasaklanarak, adli mercilerce soruşturma açıldı. Onlarca ihalede aynı yöntemle usulsüzlük yapılırken, ortaya çıkarılan olayın boyutları şuan için belirsiz.

Kamu ihalelerinde usulsüzlük yaparak, rahat rahat at oynatan ME-SA inşaatın ortakları Sabri Tığ ve Mecit Aydın’ın ise ihalelerin yapıldığı dönemde Ak Parti’nin yönetim kademelerinde yer almaları ve bunun sonrasında şirketin önlenemez yükselişi; kamuoyunda “Bu isimleri, iktidar partisinin yönetimine kimler aldı ve bakanlık tarafından usulsüzlük tespit edilesiye kadar neden göz yumuldu?” şeklinde sorular oluşturmakta.

 

Söz konusu firmaların, Bakanlık tarafından yasaklanmasının ardından, ihalelere girebilecekleri başka şirket arayışı içinde bulunmaları yine basında yer alırken, yasağı kaldırma çalışmaları da gündeme düşmüştü. Sabri Tığ ve Mecit Aydın, Ak Parti yönetiminde görevlendirmelerinin ardından, ortak olduğu ME-SA inşaat şirketinin durdurulamaz yükselişi göze çarpmakta. “Tüyü bitmemiş yetim hakkı”, “kul hakkı” ve “vatandaşların ödediği vergiler” ile bu yükselişin sağlanması bir tarafa, toplumda dini bir mizaç çizmeleri de düşündürücü.

 

Gazetemiz tarafından ortaya çıkarılan kamu kurumlarındaki ihalelerde yolsuzluk yapan üç firma ile ilgili yeni belge ve bilgilere ulaşıldı.

Bilindiği üzere kamu kurumlarındaki ihalelere kapı numaralarına kadar aynı adres bilgileri ile teklif veren ME-SA inşaat, Recep Beytekin ve Aydınhan İnşaat durumun farkedilmesi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamu ihalelerinden yasaklanmışlar ve teminat mektuplarına el konulmuştu.

Elimize ulaşan belgelerde firmalardan özellikle ME-SA inşaat ve Recep Beytekin’in ihalelere ayrı ayrı  ama aynı adres bilgileri ve bankadan alınan aynı tarihli teminat mektupları ile girdikleri görülmektedir.

Bu firmalar kapı numarasına kadar aynı adres bilgisi vererek bazı ihalelerde konsorsiyum olarak giremeyecek olmalarına rağmen, bazı ihalelere ise ortak girdikleri gözlenmektedir.

Konsorsiyumun tanımının açık olmasına rağmen bunun göz ardı edilerek, böyle bir uygulamaya ısrarla gitmeleri ise dikkat çekici olmakla birlikte, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Bülent Ecevit Üniversitesi ve İl Özel İdaresi gibi devlet kurumlarının ihalelerinde haksız rekabet yarattılar.

Aynı adreste bulunan farklı firmaların, ihaleye teklif verilirken birbirlerinin tekliflerinden haberdar olmamaları mümkün olmayacağından, Kamu İhale Kanunu tarafından belirlenen yasak fiil ve davranışları işledikleri için, durumu ortaya çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yasaklanarak, adli mercilerce soruşturma açıldı.

Kamu ihalelerinde usulsüzlük yaparak, rahat rahat at oynatan ME-SA inşaatın ortakları Sabri Tığ ve Mecit Aydın’ın ise ihalelerin yapıldığı dönemde Ak Parti’nin yönetim kademelerinde yer almaları da, ne kadar tesadüftür kamu oyunun ve adli mercilerin taktirine bırakıyoruz.

Kamu kurumlarını çiftlik gibi görerek, siyasi olarak iktidar olmanın avantajı “kendilerine hizmeti, hakka hizmet” sayan Sabri Tığ ve Mecit Aydın, bugüne kadar 150 trilyon civarında ihale aldıkları da ortaya çıktı.

Bahsi geçen kişilerin özellikle Ak Parti yönetimlerinde görev almaya başlamaları sonrasında, yoğun şekilde ihaleleri sürekli kazanmaları yanı sıra, iktidar partisinin yönetimi içerisine nasıl girdikleri de akıllarda ayrı bir soru işareti oluşturmakta.

Konuyla ilgili olarak elimize ulaşan ihale bilgileri arasında dikkat çekici birkaç örnek verecek olursak;

  • Kapı numaralarına kadar aynı adres bilgileri ile ayrı ayrı ihaleye giren Recep Beytekin ve ME-SA inşaat; Zonguldak İmam Hatip Lisesi Pansiyon ve yeni bina ikmal inşaatı işini ME-SA inşaat kazanıyor.
  • Zonguldak Gökgöl Mağarası sosyal tesisi ve çevre düzenlemesi işine ayrı ayrı giren ikiliden, ME-SA inşaat kazanıyor.
  • Ereğli Kepez 24 derslikli ilköğretim okulu yapım işine yine ayrı ayrı giren Recep Beytekin ve ME-SA inşaat firmalarından bu sefer Recep Beytekin kazanıyor.
  • BEÜ 15 Temmuz Şehitler Kampüsüne Güvenlik Kulübesi Yapılması Ve Uzun Memhmet Anıtı Aydınlatma Ve Onarım İşi yine Recep Beytekin.
  • BEÜ İbn-İ Sina Kampüsü Merkezi Derslik Ofisleri Ve Kütüphane Binası İnşaatı İşi; Doğan Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti., Recep Beytekin İş Ortaklığı.
  • BEÜ Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı MYO Dış Cephe Mantolama Boya Ve Çeşitli Onarım İşleri: ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic.Ltd.Şti.
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü(TTK) Satınalma Dairesi Başkanlığı - Kozlu 46 daireli lojmanlar ile 23 daireli apartmana ısıl yalıtım(mantolama) yapılması; ME-SA inşaat.

Kendi iddiaları ile konsorsiyum olarak girdikleri ihalelerden birkaçı ise;

  • Devrek 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci pansiyonu yapım işi; Recep Beytekin, ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic.Ltd.Şti. Ortak Girişimi.
  • BEÜ Sağlık Kampüsü Merkezi Yemekhane Ve Sosyal Merkez Binası İnşaatı İşi; Recep Beytekin, ME-SA İnşaat Madencilik Hizmet San.Tic.Ltd.Şti. Ortak Girişimi.

Bugüne kadar alınan onlarca ihaleden birkaç örnek verdik.

Kapı numaralarına kadar aynı adreste bulunan firmaların ihaleye ayrı ayrı teklif verirken, ihalenin gizliliği açısından birbirlerinin tekliflerinden ne kadar habersiz oldukları ise şüpheli.

Bu iddiaların çoğuna ayrı ayrı teklif veren firmaların kendi iddiaları ise konsorsiyum olarak girdikleri yönünde ki, aynı kapı numaralı adres bilgileri ile kurulan şirketlerin ortaklıkları konsorsiyum olarak değerlendirilemez. Bu arada belirtelim, Bakanlık tarafından alınan yasak sonrasında firmalar adres değişikliğine giderek durumu maskelemeye çalıştılar.

Söz konusu firmaların, Bakanlık tarafından yasaklanmasının ardından, ihalelere girebilecekleri başka şirket arayışı içinde bulunmaları yine basında yer alırken, yasağı kaldırma çalışmaları da gündeme düşmüştü.

Sabri Tığ ve Mecit Aydın, Ak Parti yönetiminde görevlendirmelerinin ardından, ortak olduğu ME-SA inşaat şirketinin durdurulamaz yükselişi göze çarpmakta.

“Tüyü bitmemiş yetim hakkı”, “kul hakkı” ve “vatandaşların ödediği vergiler” ile bu yükselişin sağlanması bir tarafa, toplumda dini bir mizaç çizmeleri de düşündürücü.

Onlarca ihaleye, ayrı ayrı teklif vererek giren üç firmanın, aldıkları ihale paralarının aslında aynı kişilerin ceplerine girmesi yine “vicdan mı? Cüzdan mı?” şeklinde vatandaş tarafından sorulmasına neden oluyor.

Kamuoyu, Sabri Tığ ve MecitAydın’nın kimler tarafından, birden bire Ak Partinin yönetim kademelerine alınıp, böylesi bir talana izin verildiğini ve Bakanlık ve basın tarafından ortaya çıkarılasıya kadar nasıl göz yumulduğunu soruyor.

Kamu ihalelerin belirli üç şirket arasında sürekli paylaşılması diğer inşaat firmalarının da şikayet konusu olurken, sürdürülen soruşturmadan çıkacak sonuç ise kamuoyunca merakla beklenmekte.

BUNLAR YENİ YÖNETİMDE KİMLER TARAFINDAN KOVULDU?

TAHMİN EDİYORUZKİ YAKINDA PARTİDENDE KOVULURLAR.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2018, 20:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol
şenol - 6 yıl Önce

bunlar muslumanlar bır kımlıgıne baksın yetkılıler

ETHEM KIŞLALI
ETHEM KIŞLALI - 6 yıl Önce

BU ZONGULDAK NASIL BIR YER YAV..BU İŞLEMLER ISPARTADA OLSA COKTAN VALİLİK,EMNIYET,SAVCILIK HAREKETE GEÇMİŞTİ..BUNLARI KOLLAYAN ACABA SİYASİ BAĞMI VAR.NEDEN HERKEZ FRANSIZ KALIYOR ACABA..BEN EN İYİSİ BİMERE,CİMERE, YAZAYIM.ANLAŞILAN KORKAK BÜROKRATLAR VEYA İŞİN İÇİNDE BÜROKRATLAR VAR..

Selim
Selim - 6 yıl Önce

Yakında ihraçlar başlar

hasan
hasan - 6 yıl Önce

ben soyleyım sayın vekılım özbakır tarafından

Ethem kışlalı
Ethem kışlalı - 6 yıl Önce

Ver mehteri ver sayın tüyü
Bitmemiş. Yetimin hakkını yemeyen bürokratlar görevee göreve.

Yumuşak şantajcı
Yumuşak şantajcı - 6 yıl Önce

Bunların Topiş yumuşak merdiven altında iş bitiren medya ayağı nerde onuda yazın yoksa gülünü yine birilerine hediyemi yolladı,ellere şapur şupur biz zonguldaklılara yarabbi şükür

KERTENKELE
KERTENKELE - 6 yıl Önce

ZONGULDAK MUZ CUMHURIYETIMI OLDU ACABA NE.??KIMSEININ S ESI SOLUĞU NEDEN CIKMAZ ACABA..

abdullah
abdullah - 6 yıl Önce

ihraçmı olacak dedi biri vay anasını vayy..işte ozmn gemi karaya oturdu.cuk diye cuk.


SIRADAKİ HABER