BÜKRÜ, GÜVEN TAZELEDİ...

BÜKRÜ, GÜVEN TAZELEDİ...

BÜKRÜ, GÜVEN TAZELEDİ...

 

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanlığı 36. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Devrek Star Düğün Salonu’nda yapılan genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

     Divan Başkanlığını Hamit Kalyoncunun yaptığı kongreye CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun,  CHP İl Genel Meclisi Başkanı Fikret Zaman, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Kozlu İlçe Başkanı Cengiz bank, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkan Başdanışmanı Turan Oral, İl Genel Meclisi Üyeleri, Mustafa Uzundal, Nebahattin Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

     Genel Kurulun açılış konuşmasını CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü yaptı. Bükrü, ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkaracak tek partinin CHP olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu güne Atatürk ilke ve Devrimlerinin, Cumhuriyetin, Özgürlüklerin, Demokrasinin, Emeğin ve İnsan Haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Ülkemizde emperyalist düzenin ve saray zihniyetinin yıkamadığı tek kale Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye Cumhuriyetini ve Demokrasiyi kuran parti olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefimizde, aydınlık geleceği düşleyen halkımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

     İl Başkanı Ahmet Altun ve Eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın konuşmalarının ardından körsüye gelen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Başdanışmanı Turan Oral, CHP’nin Devrek’te, kırsal kesimden partisinin aldığı oy oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ve bu oranın daha yukarılara taşınması gerektiğine işaret etti.

DEVREK’TE, O BAYRAK İNDİYSE DİKMESİNİ DE BİLİRİZ

    Parti üyesi gazeteci yazar İbrahim Tığ da yaptığı konuşmada, 15 yıllık AKP iktidarında Devrek’in sahipsiz bırakıldığını söyledi.

     Tığ şöyle konuştu; “Devrek’e 100 yataklı hastane yaptılar, doktor getiremediler. 19 doktor ihtiyacı olan hastanede 13 doktor açığı var. Biz bunları dile getirdiğimizde AKP’li vekil ilçe genelinde 36 doktor görev yapıyor diye açıklama yapıyor, halkımızın aklıyla dalga geçiyor. 3 yıldır Devrek Kapalı Spor Salonu’nun karda çöken çatısını yapamayınca binayı söktüler, bakalım ne zaman yapılacak? Yeni yapılan binadan hangi yandaşlar yararlanacak? Dorukhan Tüneli ile Mahtar Çeşme arasındaki 12 kilometrelik alan sessiz sedasız Karabük tarafından Bolu’ya bırakıldı. Oyla eski bağlantısı Zonguldak’tı Karabük’ün. Karabük ve Bolu Valileri Zonguldak Valisini, milletvekillerini uyutarak yaptıkları bir anlaşma ile 4 bin 600 hektarlık ormanlık alanı Bolu’ya verdiler. Bu bölgedeki orman köylülerimizin ekmeği elinden alınmış oldu böylece. Taburun kapatılması, yerine cezaevinin getirilmesi ilçenin çöküşünü hızlandırdı. Belediye Cumhuriyet Alanı, Eski Terminal Alanını yapıyorum diye oraları hilkat garibelerine çevirdi. Belediye dükkanlarını kiraya çıkarıyorlar, kimine kitabına uydurularak bu yerler veriliyor kimine de güya usulüne göre.  Bu durumda esnafımızı zor durumda bırakıyor. 15 yıllık AKP iktidarında Özbağı, Eğerci belediyeleri kapatılarak beldeler köye dönüştürüldü. Şimdi de bütünşehir adı altında Zonguldak genelinde 17 belediyeyi kapatacaklar. Oysa, Perşembe, Çaydeğirmeni, Filyos gibi belde belediyeleri ilçe olma konumunda, kapatılmak yerine buralar ilçe yapılmalıdır. Bu belediyeler kapatılmamalıdır.  40 yıldır Zonguldak siyasetinde yer alıp da 40 çivisi olmayan Köksal Toptan Bartın ile Zonguldak’ın birleştirilmesini merkezinin de Bakacakkadı olmasını önermiş. Yesinler!..Zonguldak’tan iki il çıkaran sizler değil misiniz? Bu iktidarın sonu gelmiştir. CHP yerelde de genelde de iktidar olmaya hazırdır. Devrek’te 15 yıl önce  o bayrak indiyse, dikmesini de biliriz. Yapılacak ilk seçimde Devrek’te CHP’nin bayrağını dalgalandıracağız”

     Eski CHP Devrek İlçe Başkanı Halil Kodaman da, Devrek’te CHP’nin mutlaka alacağını, buraya giden yolda da tüm CHP’lilerin birlik ve beraberlik içinde  hareket etmeleri gerektiğini, söyledi.

    Konuşmaların ardından, faaliyet ve mali raporlar okunarak kabul edildi.

Daha sonra seçime geçildi. Başkan Yaşar Bükrü tarafından tek liste olarak girilen seçimde şu isimler yönetim Kuruluna seçildi; “Yaşar Bükrü, M.Naci Kocabıyık, B. Kadir Kurmalı, Malike Aydınlı, Naciye Külah, Deniz Saraç, Ufuktan Sarıoğlu, Sinan Seyrekbasan, Eyüp Uslubaş, Şenol Saraçsoykan, Nebiye Ardıç, Mehmet Kaya, Ali Aksoku, İhsan Çınar ve Selda Şişman Fındık.

     CHP Devrek Üst Kurul delegeleri de şu isimlerden oluştu; “Yaşar Bükrü, Mustafa Uzundal, M. Naci Kocabıyık, İbrahim Tığ, Malike Aydınlı, Emine Kara, Faik Mekik, İsmail Kabasakal, Ülkü Masalcı, İsmail Külah, Şenol Bükrü, Deniz Saraç, Ufuktan Sarıoğlu, Sinan Seyrekbasan, Eyüp Uslubaş, Şenol Balcı, Hayrullah Balcı, Eyüp Uslubaş, Mehmet Kaya, Ülkü Yaban, İbrahim Pür, Osman Tatbul, Halil Kodaman, Aytekin Sur, Mustafa Ardıç, Abdullah Akyaz, Hayrettin Çataklı, Muharrem Çelikler, Uğur Onat Çiftçiler, Fahriye Durbak, Haydar Dereli, Adnan Gürcan, Nigar Ilıksu, Neşe Karakuş, Emin Kocaman, Aytekin Müfettişoğlu, Fatime Ocakcıoğlu, Mahmut Uzar, Abdullah Yaşar Vural, Sevgi Yıldırım, Abdullah Akyaz ve Rahim Boz.

      Kongre sonrası bir konuşma yapan Bükrü, bütün delegelere teşekkür ederek, CHPyi Devrek’te daha da güçlendirmek ve iktidara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER