BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE

Türk Ocağı Zonguldak İl Başkanı Özcan Gedikli, Türk Silahlı Kuvvetleri tarfından Afrin’de terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Operasyonuna destek verdi. Bu herakatın ABD ve diğer ülkelere uyarı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Gedikli, “Büyük Türk Milleti! Türk ordusu, 20 ocak 2018 tarihinde Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde yuvalanan terör örgütüne karşı bir harekat başlatmıştır. Bu, sıradan bir harekat değildir; yıllardır medeniyet coğrafyamızı hedef alan “Böl-parçala siyaseti” ne, kararlı bir karşı duruştur. Bir NATO ülkesi olan Türkiye’nin, kendisine karşı tehdit olarak gördüğü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısına silah ve mühimmat yardımı ve desteği sağlayan ABD ve diğer ülkelere ciddi bir uyarıdır. Türk ordusunu, kumpaslar ve 15 Temmuz darbe girişimiyle zaafa uğratmaya çalışanlara atılmış bir tokattır. Ve inanıyoruz ki bu, Fırat Kalkanı ile başlayan sürecin sadece ikinci halkasıdır” dedi.
“BU İKİNCİ HALKADIR”
Zeytin Dalı Operasyonunu, Fırat Kalkanı Operasyonu’Nun ikinci halkası olduğunu belirten Türk Ocağı Başkanı Özcan Gedikli, “Büyük Türk Milleti! Türk ordusu, 20 ocak 2018 tarihinde Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde yuvalanan terör örgütüne karşı bir harekat başlatmıştır. Bu, sıradan bir harekat değildir; yıllardır medeniyet coğrafyamızı hedef alan “Böl-parçala siyaseti” ne, kararlı bir karşı duruştur. Bir NATO ülkesi olan Türkiye’nin, kendisine karşı tehdit olarak gördüğü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısına silah ve mühimmat yardımı ve desteği sağlayan ABD ve diğer ülkelere ciddi bir uyarıdır. Türk ordusunu, kumpaslar ve 15 Temmuz darbe girişimiyle zaafa uğratmaya çalışanlara atılmış bir tokattır. Ve inanıyoruz ki bu, Fırat Kalkanı ile başlayan sürecin sadece ikinci halkasıdır”şeklinde konuştu.
AFRİN OPERASYONU KANDİL’E KADAR SÜRMELİ!
Mücadelenin teröristlerin coğrafyadan silininceye kadar sürmesi gerektiğini belirten Başkan Gedikli, “Medeniyet coğrafyamızı Türk-Arap-Fars-Kürt veya Şii-Sünni diye çatışma içine sokarak kendi küresel egemenliklerini teminat altına almaya çalışanlara karşı mücadeleyi sürdürmeli; geçmişte yapılan hatalardan da ders almalıyız. Terör ve ihanet koridorunun nüvelerinin ortaya çıktığı dönemde gereğini yapmalıydık. Olmadı. Hatta topraklarımız üzerinden Kobani’ye yardım gönderildi. Biz, o dönemde de bunun Türkiye’yi kıskaca alma operasyonu olduğunu açıkça ilan etmiştik. Sözde Kürtler adına hareket eden ama aslında ABD-İsrail projesinin taşeronluğunu yapan PYD/YPG’nin , Suriyenin kuzeyini hakimiyet altına alma sürecine ancak Fırat Kalkanı Harekatı ile “Dur!” diyebildik. Buna rağmen ABD, yaptığı açıklamalarda utanmazca “taraflar”dan bahsediyor, Türkiye’nin savaştığı bir terör örgütünü Türkiye ile denk tutuyor. Onun içindir ki Türkiye, Afrin’den Kandil’e uzanan hattı bu teröristlerden temizleyinceye kadar mücadele sürmelidir. “ dedi.
TÜRKİYE DÜŞMANLARININ PROPAGANDALARINA ALET OLUNMAMALI
Dış mihrakların her olayda Türkiye’yi suçladıklarfına işaret eden Gedikli, “Dışarıda malum odaklar hemen harekete geçip Türkiye’yi suçluyorlar. Onların içerideki yoldaşları ise “savaşa hayır” bildirileri yazıp açıklamalar yapıyorlar. YPG, çok değil üç-dört sene önce, Suriye’nin kuzeyinde kendisine karşı olan Kürtler de dahil binlerce insanı yerinden ederken bu sözde insan hakları savunucusu aydın taslaklarının hiç sesi çıkmamıştı. Yurt içinde, sözde çözüm ve barış sürecinde şehir ve kasabaları cephaneliğe çeviren, hendekler kuran PKK’ya karşı başlatılan operasyonlara da bu şebeke, sözde barış adına karşı ÇIKMIŞTI. Bunlar PKK’nın gönüllü destekçileridir. Barış kavramının içini boşaltan “terörist aşıkları” ve Türkiye düşmanlarının propagandalarına kesinlikle alet olunmamalıdır. Bu mücadelede, milletçe yekvücut olmalıyız. Bu meselenin iç siyaset malzemesi yapılmamasına azami özen göstermelidir. Allah, Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun! Şanlı Türk ordusu, daim muzaffer olsun! 80 milyonun duaları Mehmetçikle beraber olsun!” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER