Büyükşehir Belediye İthal Gelmeyecek!

Büyükşehir Belediye İthal Gelmeyecek!İl Genel Meclisi Ocak ayı 2. birleşimi yapıldı.

Büyükşehir Belediye İthal Gelmeyecek!

Ocak ayı meclis toplantısının 2. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Mahalli idareler genel Müdürlüğü’nün 11493 Sayılı genelge uyarınca, 2018 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve maliye bakanlığı bütçe ve mali kontrol genel Müdürlüğünce yayınlanan genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla ödenecek net ücret tespiti konusu görüşüldü.

İnsan kaynakları müdürü Yakup Çelik, meclis vilerini konuyla ilgili bilgi verecek her yıl dinlemeyi bu zamlar gelir. Toplamda 14 işçi bir de kız bir de kısmi çalışan olmak üzere 2490 taban maaşın üzerine bu yıl %4 zam uygulanacaktır. Bu zammı ödenmesi şeklinde bir talep vardır. Bu zamma göre bir veterinerin maaşı %4 zam ile 2496 TL diğer ödemeleri ile birlikte 4672 TL olarak belirlenmiştir. Tekniker bazında bakıldığında volkan kav isimli çalışanın %4 zam almış hali 2235 TL olarak belirlenmiştir.
Konu oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin ikinci maddesinde yer alan mülkiyet idaresine ait Zonguldak ili Kozlu ilçesi Güney mahallesi Zonguldak Caddesi mevkiinde tapunun, 1 pafta 30 ada, 77 parselin de kayıtlı bin 566 metre kare Hücre cuma arsa üzerinde bulunan binanın 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine göre satışının 5302 sayılı il Özel idare kanunu 7/c ile 10/f maddeleri görüşüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren emlak ve istimlak müdürü Kadri Korkmaz; “Bu alan şu anda Bakka’nın yanındaki tofaşın bulunduğu yerdir. Bu alana 2 milyon 288 bin TL muhammen bedel biçilmiştir. Bu arazi ve bina özel idarenin mülkiyetindedir. Araziyi daha önce kiralayan şirket binayı yapmakla yükümlü olup sözleşmesi bittiğinde de binayı özel idarenin mülkiyetine bırakmak zorundadır. Bu adamda kıyı kenar çizgisi sıkıntısı vardır. Kıyı kenar çizgisi Keleşsanın Kapısından uzanıp bakkanın %85 ini içeriye alıyor. Bakkanın satışına mahkeme şeh koymuştur.” dedi.

CHP il genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz’ın itirazı üzerine, Ak parti il genel Meclisi Üyesi Ayhan Akman, arsanın 1560 metre² olarak satıldığını ancak kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan araziye herhangi bir yapı yapılamayacağını ve dolayısıyla bu bölgenin park alanı olarak kullanabileceğini söyledi.

Bunun üzerine il genel Meclisi başkanı Necdet Karaveli’de; “İhale normal ihaledir. Ancak bu araziye 2 milyon 200 bin TL düşük bir bedeldir ve daha yüksek olmalıdır. Açık arttırma olan bir yerdi peşkeş olamaz.” dedi.

İl Özel idaresi Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu’da söz alarak; “Bizim olmayan bir yerin peşkeşi olmaz. Bu satış açık arttırma usulü ile olacaktır.”

AK Parti Kozlu İl Genel Meclisi üyesi İsmet Açıkgöz ise; “Burası Kozlu’nun en güzel yeridir. İl Özel idaresi insiyatife alırsa Kıyı kenar çizgisi ile ilgili mahkeme hızlandırılabilirz. Ayrıca bu beden çok düşüktür daha fazla bir meblağ olursa iyi olur. Ucuza gidecekse hiç satmaya gerek yoktur. Büyükşehir belediyesi dışarıdan İtal gelmiyor oda bizimdir.Yangından mal kaçırmaya gerek yoktur.
Maddde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündemin üçüncü ve son maddesinde yer alan 5302 Sayılı il Özel idaresi kanunu’nun 16. maddesinde komisyon raporları alenidir, çeşitli yollarla halka duyurulur ve isteyenleri il genel Meclisi tarafından belirlenecek bedel karşılığında verilir. Denildiğinde ilgilenmesinin 2018 yılı komisyon raporu bedeninin birlenmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER