Çağlayan'da '28 Şubat' mağduruymuş!

Çağlayan'da '28 Şubat' mağduruymuş!

Çağlayan'da '28 Şubat' mağduruymuş!

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti İl Başkanlığı tarafından açılan ‘28 Şubat’ın Gazete Manşetleri’ sergisinde kendisinin de 28 Şubat sürecinden hakkının gasp edildiği belirtti. Kendisini 28 Şubat mağduru değil hakkı çalınan bir vatandaş olarak tanımlayan Başkan Çağlayan, “28 Şubat 1997’de ben lise öğrencisiydim. İmam Hatip lise 3.sınıf öğrencisi iken onlar tarafından alınan kararla hakkımı gasp edildi. Aslında 4 yıl okumamız gerekiyordu. Herkesin bildiği üzere üniversiteye hazırlık aşaması lise 3’te başlar. Bizim tabi böyle bir şansımız olmadı. 3. Sınıftayken 28 Şubat kararları ile bir anda 4. Sınıflar ile beraber bizleri mezun ettiler. Tabi buna rağmen üniversite sınavına girdik. Bu sınavada başarılı olduk. Hukuk Fakültesine yerleşebileceğim bir puan almama rağmen katsayı engellemeleri ve farklı engeller ile üniversitelere yerleştirilemedik. 28 Şubat mağduru muyuz? Ben mağdur lafını kabul etmiyorum. 28 Şubat’ta hakkı çalınanlardanım ben. Böyle bir zihniyet bizi mağdur edemez. ‘Allah varsa sıkıntı yok’ diyebilen insanlarız” dedi.
“MİLLETİMİZ FERASET SAHİBİ”
Paradan altı sıfır atıldığı gibi 1000 yıl sürecek olan 28 Şubat sürecinden de sıfırların atıldığına dikkat çeken Başkan Çağlayan, “Bugün bin yıl sürecek denilen bir kaos ve balans ayarının aslında ülkemizin başına örülmek istenen postmodern bir darbenin gerçekleşmeyişini anıyoruz. Bu millet nasıl paradan altı sıfır attıysa 1000 yıl sürecek denilen süreden de o sıfırları attı. Şükürler olsun ki 10 yıl bile sürdüremediler. Çünkü bu millet feraset sahibi bir millettir” dedi.
“LİSE 3 ÖĞRENCİSİYDİM”
28 Şubat sürecinden İmam Hatip Lisesi 3.sınıf öğrenicisi olduğunu ve bir anda mezun edildiklerini belirten Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, “Evet 28 Şubat sürecinde bende sıkıntılar yaşadım. 29 Şubat 1997’de ben lise öğrencisiydim. İmam Hatip lise 3.sınıf öğrencisi iken onlar tarafından alınan kararla hakkımı gasp edildi. Aslında 4 yıl okumamız gerekiyordu. Herkesin bildiği üzere üniversiteye hazırlık aşaması lise 3’te başlar. Bizim tabi böyle bir şansımız olmadı. 3. Sınıftayken 28 Şubat kararları ile bir anda 4. Sınıflar ile beraber bizleri mezun ettiler. Tabi buna rağmen üniversite sınavına girdik. Bu sınavda başarılı olduk. Hukuk Fakültesine yerleşebileceğim bir puan almama rağmen katsayı engellemeleri ve farklı engeller ile üniversitelere yerleştirilemedik. 28 Şubat mağduru muyuz? Ben mağdur lafını kabul etmiyorum. 28 Şubat’ta hakkı çalınanlardanım ben. Böyle bir zihniyet bizi mağdur edemez. ‘Allah varsa sıkıntı yok’ diyebilen insanlarız. Bu yüzden bunların bizi mağdur etmesi mümkün değil imkanları da yoktur. Hakkımızı çaldılar ama geldiğimiz nokta gösteriyor ki o dönemde verilen mücadeleler bugün sonuçlarını vermiştir. O dönemde okuma hakkı elinden alınanlar şuanda rahatlıkla kendi vatandaşları ile yan yana okumaktadırlar. Darbe zihniyetinin özgürlüğü sadece kendi ideolojileri ile yaşanabilecek bir olguymuş. Kardeşçe bir ortam ancak 28 Şubat’ın izlerinin silinmesi ile gerçekleşmiştir. Allah bir daha bu ülkede 28 Şubatlar yaşatmasın” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER