Çağlayan'dan Kavşak Eleştirisi!..

Çağlayan'dan Kavşak Eleştirisi!..

Çağlayan'dan Kavşak Eleştirisi!..

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti İl Binasında basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çağlayan, Uğur Mumcu kavşağının çok maliyetli olduğuna dikkat çekerek Zonguldak Belediyesi’ni eleştirdi. Bu projenin yerine Lavuar alanını kapsayacak şekilde battı-çıktı projesi ile birlikte çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.
Zonguldak Belediyesine eleştirilerini sürdüren Çağlayan, “Zonguldak Belediyemizin Şehir Trafiğini Rahatlatma Ve Transit Geçişte Yaşanan Trafik Tıkanıklığını Ortadan Kaldırma Amacıyla Gündeme Getirdiği Uğur Mumcu Kavşak Düzenleme Çalışması, Sorunun Kısa Sürede Çözümünden Uzak, Günü Kurtarma Ve Kamuoyunu Meşgul Etme Çabasından Öte Gitmemektedir.” Dedi.
Battı-Çıktı projesi ile çözüm sağlanması gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, “Uğur Mumcu Kavşağında Yapılması Planlanan Yeni Kavşak Düzenlemesi Yüksek Maliyet Gerektirmektedir. Oysa Buradaki Düzenlemenin Lavvuar Alanına Yapılacak Proje İle Birlikte Bir Bütün Olarak Planlanmalı Ve Battı-Çıktı İle Bu Sorun Kökten Çözülmelidir. Bu Projenin Yapımı İçin Bizler Her Türlü Desteğe Hazırız.” Dedi.
Emniyet Müdürülüğünün projesinin daha az maliyetli olduğuna dikkat çeken Çağlayan, “Uğur Mumcu Kavşağı İle İlgili Emniyet Müdürlüğünün Önerdiği Çalışma Maliyeti Düşük Sorunu Çözmeye Yönelik Hızlı Ve Etkili Bir Çalışmadır.Bu Hususta Hassasiyet Gösteren Emniyet Müdürümüze Ve Ekibine Yerin Genişlemesi İçin Hiç Zorluk Çıkarmadan Katkı Sunan Ttk Genel Müdürümüze Teşekkür Ederiz. Zonguldak Belediyesi Maliyeti Düşük Olan Hızlı Ve Etkili Çözümü Tercih Etme Yerine Yapımı Zor Ve Yüksek Maliyetli Yolu Seçip Zonguldak Halkının Ve Belediyenin Ekonomik Kaynaklarını Heba Etme Yoluna Gitmeye Çalışmaktadır.” Şeklinde konuştu.
Çağlayan açıklamasında, “Sadece Heykel Belediyeciliği Yaparak Yapmış Olduğu Heykelleri Açmak İçin Sanki Büyük Bir Hizmetmiş Gibi Genel Başkan Yardımcısı Getirmektedir. Valiliğin Yanındaki Hormonlu Güvercin Olarak Bakılan Heykelin Açılışı Hafızalardaki Yerini Korumaktadır.Gazi Mustafa Kemal’in Zonguldak’ımıza ilk Adım Attığı Yerde Çiçek Taktim Eden Kız Heykeli Yapmış, Bu Heykeli Çocuklar Oyun Oynarken Kırmış Ama Chp Milletvekili Ak Partiyi Suçlamıştır. Gerçek Ortaya Çıktıktan Sonra Özür Dilemesi Gerekirdi.” Dedi.
Düzenleme ile ilgili açıklamalarına devam eden Çağlayan, “Şimdi İse Kavşak Düzenlemesi İle İlgili Nasıl Bir Heykel İstersiniz? Diye Halkımıza Sorarak Sunu Gündem Oluşturmaya Çalışılmakta Olup, Katılımcı Belediye Anlayışını Da Aslında Yanlış Anladıklarını Gözler Önüne Sermiş Oldular. Sayın Akdemir Projeler Konusunda Engellendiği Ve Destek Verilmediği Konusunda Serzenişte Bulunup Bizleri Eleştirmeye Çalışmaktadır. Bu Kavşak Düzenlemesi Emniyet Ve Ttk İş Birliği İle Belediyeye Önerilmiş Ve Katkı Sunulmuştur.” Dedi.
Halkın parasının heba edildiğini belirten Çağlayan, “Ak Parti Teşkilatları Olarak Bizler İlimizin Ve Halkımızın Yararına Olan Her Çalışmayı Destekledik. Bundan Sonrada Desteklemeye Hazırız. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Kamuoyuna Açıkladığı Ve Büyük Proje Dediği İçinde Heykel De Barındıran Büyük Maliyet Gerektiren Uğur Mumcu Kavşak Düzenlemesinin Belediyenin Kaynaklarının Ve Halkın Parasının Heba Edileceği Bir Proje Olmaktan Öteye Gitmeyeceği Aşikardır. Sayın Akdemir Bu Düşünceden Vazgeçmelidir, Trafik Sıkışıklığına Kısa Sürede Çözüm Getirecek Olan Yan Yol Çalışmasını Hayata Geçirip Bir An Önce Çözüme Kavuşturmalıdır. Şehir Geçişinin Devamı Olan Uğur Mumcu Kavşağındaki Tıkanıklık, Bizim Üzülmez Tünellerinin Tamamlayıp Trafiğe Açmamız Sonrasında Hızlanan Ve Akıcılık Kazanan Araç Trafiğinin Artması İle Ortaya Çıkarak Büyümüştür.
Buda Gösteriyor Ki Zonguldak Belediyesi Ak Parti İktidarımızın Yaptığı Yatırım Ve Çalışmaların Hızına Yetişememektedir. Üzülmez Tünellerinin Yapımı Sürecinde Bu Soruna Çözüm Bulunabilir Ve Gerekli Düzenlemeler Yapılabilirdi. Belediyemiz Geç Kalmıştır. Zonguldak Belediyesi Her Konuda Geç Kalmakla Beraber Şehrimizi Geleceğe Hazırlayamamaktadır.
Emniyet Müdürlüğümüzün Önerdiği Basit Ve Düşük Maliyetli Çözüm Dururken, Zaman Alacak Ve Büyük Maliyetli İşlem De Belediyenin Neden Israr Ettiğini Halkımız Anlamakta Zorlanmakta, Altında Bit Yeniği Aramaktadır. Zonguldak Belediyesini Heykel Belediyeciliği Değil, Hizmet Belediyeciliği Yapmaya Davet Ediyor,
İ

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER