ÇAKIR, HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK!...

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, daha önce Zonguldak'ta yapılmakta olan yazılı ehliyet sınavlarının yapılabilmesi için, Ereğli'de elektronik sınav merkezi ( E-Sınav Merkezi) açılacağını bildirdi. Her yıl Ereğli ve Alaplı'dan yaklaşık 2 bin kişi, sınava girmek için il merkezine gitmek zorunda kalıyordu.

ÇAKIR, HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK!...

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, daha önce Zonguldak'ta yapılmakta olan yazılı ehliyet sınavlarının yapılabilmesi için, Ereğli'de elektronik sınav merkezi  ( E-Sınav Merkezi) açılacağını bildirdi.  Her yıl Ereğli ve Alaplı'dan yaklaşık 2 bin kişi, sınava girmek için il merkezine gitmek zorunda kalıyordu.

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, ilçe teşkilatı olarak ilçede yaşamı kolaylaştıracak adımlar atmayı sürdürdüklerini belirtti.

Çakır, "Daha önce Zonguldak'ta yapılan yazılı ehliyet sınavları Ereğli'de yapılacak.  Kurulacak e-sınav merkezi, sınava giren vatandaşlarımızın teknolojinin son imkânlarından yararlanmasını sağlayacak" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ilçemizde Elektronik Sınav Merkezi açılacak.  Kısaca E-Sınav Merkezi olarak bilinen bu merkezde, ilçemizde ehliyet sınavlarının yazılı bölümünü gerçekleştirme imkanı bulacağız.  Merkez, aynı zamanda Alaplı ilçemize de hizmet verecek.  Her yıl Ereğli ve Alaplı ilçelerimizden yaklaşık 2 bin kişi Zonguldak'ta bulunan e-sınav merkezine gidiyordu."

TEKNOLOJİ… HIZ… KOLAYLIK

Çakır, merkezin sınav uygulamalarında teknolojinin son imkanlarının seferber edileceğini dile getirerek şu bilgileri verdi:

"Yapılan dijital yenilikle, vatandaşların istedikleri zaman diliminde, işlerini aksatmadan sınava girmelerine imkan sağlanıyor.  Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde, randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak."

MALİYETLER DÜŞECEK

Çakır, uygulamanın Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki adayların sınava girmek için halen yaptıkları yol masraflarından kurtulmasının yanı sıra, başka faydalarının da bulunduğunu belirterek, "Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin de düşmesini sağlayacak" dedi.

ENGELLİLERİN KONFORU DA DÜŞÜNÜLÜYOR…

AK Parti İlçe Başkanı, Elektronik sınav merkezlerinin engellilerin  erişimini kolaylaştıracağını ifade ederek, "E-Sınav merkezlerindeki masa, sandalye ve bilgisayarlar, engellilerin erişimi ve konforu da düşünülerek tasarlanıyor. E-sınavlarda işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular da yer alacak" ifadelerini kullandı.

HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK!

Çakır, AK Parti iktidarı ve ilçe teşkilatı olarak, vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Parti ve yönetim anlayışı olarak vatandaş eksenli hizmeti esas alıyoruz. Bu manada ilçe halkımızın refah ve huzuru için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sınav merkezimizin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2019, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER