CAMİ DERNEĞİ Mİ, AİLE ŞİRKETİ Mİ?

CAMİ DERNEĞİ Mİ, AİLE ŞİRKETİ Mİ?

CAMİ DERNEĞİ Mİ, AİLE ŞİRKETİ Mİ?

Kdz. Ereğli Kavaklık Mahallesi Cami Derneği Başkanı Ahmet Bayar’ın derneği aile şirketi gibi yönettiğini belirten vatandaşlar, Cami adına gelen maddi yardımların bile akibetinden kimsenin bilgisi olmadığını söylediler. 
Bayar’a haklarını helal etmeyen mahalle sakinleri ve cami cemaati, kendisinin bir an evvel camiden el çekmesini istediler.


……………….
Kavaklık Mahallesi Camiisi ve müştemilatını ailesinin malıymış gibi kullanan ve
Mahalle sakinlerini derneğe üye yapmayan Ahmet Bayar’dan her geçen gün şikayetler çığ gibi büyüyor.
Kavaklık Camii Çevre Güzelleştirme, Okul ve Camii Yaptır4ma Derneği Başkanı Ahmet Bayar’ın cami cemaati ve mahalle sakinleri arasında huzursuzluk yarattığını belirten vatandaşlar, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı’nın müdahale etmesini istediler.
Kdz. Ereğli ilçesinde yaklaşık 10 yıl önce yapımı gerçekleştirilen ve dernek tarafından müftülüğe devri yapılmadığı gerekçesi ile ruhsat alamayan Kavaklık Camii’nde önceki yıl yapılan kongrede olaylar yaşanmıştı.
Kongre öncesi camiye gelen çok sayıda kadın ve erkek cemaat Dernek Başkanı Ahmet Bayar’ı derneği aile şirketine çevirmekle suçlayarak, kendisine muhalif olanları üyelikten attığını ve üye olmak isteyen cami cemaati ve mahalle sakinlerini üyeliğe kabul etmemekle suçlamışlardı.
 Bayan cemaatin kendilerini neden üyelikten attığını sorduğu Kavaklık Camii Çevre Güzelleştirme, Okul ve Camii Yaptır4ma Derneği Başkanı Ahmet Bayar, dernek tüzüğünün üyeliklerle ilgili maddelerini okuyarak kendisinin tüzüğü uyguladığını savunmuştu. 
Kongreye katılan Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan ise mahallesinde ikamet eden 35 kişinin evrakları tam olmak kaydıyla derneğe üyelik müracaatında bulunduğunu ancak yönetimden kendilerine menfi yada müspet yönde bir açıklama gelmediğini vurgulamıştı.

Yaşanan tartışma sırasında Dernek Başkanı Ahmet Bayar kendi ailesi ve akrabaları olduğu öne sürülen üyeler dışındakilerin salondaki sıralardan kalmasını isterken, sert tartışmalar yaşanmış ve Bayar mahalle halkını polis çağırmakla tehdit etmişti.
Bayar’ın bu tehditi üzerine kongrede ortan daha da gerilmişti.
Daha sonra Ahmet Bayar’ın aile şirketi gibi yönettiği derneğe üye yaptığı yakınları ile kongreyi gerçekleştirmişti.
HAKLARINI HELAL ETMEDİLER
Haklarının yendiğini savunan bazı cami cemaati ise Allah’ın her günahı affettiğini, bir tek kul hakkını affetmediğini hatırlatarak Dernek Başkanı Ahmet Bayar’a haklarını helal etmediklerini söylemişlerdi.
BAYAR’IN KEYFİ UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR
Kavaklık Mahallesi sakinleri, Dernek Başkanı Ahmet Bayar’ın keyfi uygulamalarının aynın sürdüğünü belirterek, Cami adına derneğe gelen maddi bağışların bile nasıl kullanıldığından bilgilerinin olmadığını söylediler.
Mahallede cami cemaati ile dernek başkanı Ahmet Bayar arasındaki gerginliğin sürdüğünü belirten vatandaşlar, Kdz. Ereğli Kaymakamlığının olaya el atmasını istediler. 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 09:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
personel
personel - 5 yıl Önce

BENIM MAAŞIMI VERMEDİLER..YALANDAN HACI HOCA AYAĞI YAPIYORLAR.ALLAH DAHA BETER ETSIN

AYHAN
AYHAN - 5 yıl Önce

beni tehdit etti bu adamın cocukları.halan daha mahkememez devam edıyor..yaladan cumhurbaşkanının danışmanı bunların cemaatındenmiş diye millete göz dağı verıyorlar...ama hepsı yalan

yılmaz
yılmaz - 5 yıl Önce

yaparlarbunlardan herşey beklenır.MUHTARI BILE DOLANDIRDILAR MUHTARI..AMA BUNLARLA KONUŞAN BUNLARI ÇOK FARKLI GÖRÜR.HEPSİ BUNLARIN HAK YIYICI HAK

ELİF
ELİF - 5 yıl Önce

ALLAH DAHA BETER ETSIN KAÇ SENE ZONGULDAKDA ÇALIŞTIM HAKKIMI VERMEDILER.BIN BETER OLSUNLAR.KURSAKLARINDA KALSIN

hayriye
hayriye - 5 yıl Önce

biz mahalleli olarak bıktık bu adamlardan.sayın kaymakamım lütfen bu işi el atın.sizden tek rıcam budur efendım

yazik
yazik - 5 yıl Önce

eski kaymakam nazim bey icin "muftunun kuklasi" diyordu dernek baskani ahmet bayar. yeni kaymakamimiz isine gelmezse ona ne diyecek merak ediyorum.

şenol
şenol - 5 yıl Önce

PERSONELİN HAKKINI VERMEYIP HAK YIYEN BU ADAMLAR .CAMİ YAPTIRMA İŞLERINDE NE İŞİ OLUR.ÖNCE ELEMANLARINIZIN HAKKINI VERIN ..HELALLİK ALIN..IKI YAKANIZ HICBIR ZAMAN BİR ARAYA GELMEZ.GELMEYECEKTİRDE..YALANDAN SÜLEYMANCILAR CEMAAİTİNİN İSMİNİ KULLANMAYINN...ONLARDA BIKTI SIZDEN..BEN BIR ÇALIŞTIRDIĞINIZN PERSONELEIN BABASI OLARAK SİZİN GIBI BIR INSANLARI TANIDIĞIMA BİN PİŞMANIM..

DEMLİK
DEMLİK - 5 yıl Önce

YAV BU MUHAMMET VARYA ZONGULDAĞA GELDİĞİNDE KORUMA İLE GEZERDİ..GÜYA BUYUK ADAM GİBİ GEZERDE..DEVLET SİLAHINIDA ALMIŞ BU ADAMIN ARTIK YAZIK..YEDĞİN HURMALAR ŞİMDİ TIRMALAMAYAMI BAŞLADI OĞLUMMMM...GELİP DİĞİTÜRKÜ KESMEYI BILIYORDUN..DEMI..BIZDEN ALDĞININ HAKSIZ SENETLERIN HESABINI VERECEKSIN GÖZUMM


SIRADAKİ HABER