Çaturoğlu, vergilendirme üzerine konuştu

Çaturoğlu, vergilendirme üzerine konuştu

Çaturoğlu, vergilendirme üzerine konuştu

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Yapmış olduğumuz düzenlemede, bir işveren brüt ücretin yüzde 15ine denk gelecek şekilde 300 lira civarında bir tutarı kadın çalışanına kreş desteği olarak ücret gelirinden düşecek, istisna edecektir” dedi. Çaturoğlu, hazırlanan tasarının vergi dilimi meselesini de kalıcı olarak çözeceğini ifade etti.

Çaturoğlu, 533 sıra sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının birinci bölümü üzerinde söz alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir konuşma yaptı.

Heyeti selamlayarak konuşmasına başlayan Çaturoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “İlimizde Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı maden ocaklarında 3 Mart 1992 Kozluda 263, bugün yani 7 Mart 1983 Armutçukta 102 madencimiz grizu patlamaları sonucunda şehit olmuşlardır. Bu vesileyle tüm maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Bu şehitlerimiz için de ileriki bölümlerde bir düzenlemenin olduğunu burada belirtmek istiyorum. 

Diğer taraftan, ordumuz Suriyede bir operasyon yürütüyor. Öncelikle bu operasyonda şehit olan bütün askerlerimize, güvenlik kuvvetlerimize Allahtan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Ordumuz bu operasyonda inşallah büyük bir başarı elde edecek ve Türkiye güvenlik risklerini çok kısa bir zamanda bertaraf ederek bölgedeki güçlü ve belirleyici konumunu daha da artıracaktır.” dedi

Kanun tasarısının çok farklı toplum kesimlerini ilgilendiren, ekonomimize daha çok güç kazandıracak ve toplumsal refahı artıracak çok kapsamlı bir kanun tasarısıdır diyen Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamın teşvikine dönük son derece önemli yasal düzenlemeler var. Tasarrufların artırılması, iş yapma kolaylığının artırılması, enerji ve madencilik sektörünün geliştirilmesi, vergi kanunlarıyla ilgili ihtilafların giderilmesi, çalışma hayatındaki birçok düzenlemenin vatandaş ve mükellefler lehine kolaylaştırılması, kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması ve sosyal amaçlı düzenlemeler var.

Bildiğiniz gibi, Türkiye ekonomisi 2017 yılında çok güçlü bir performans sergilemiştir. 2016 yılında başta hain darbe girişimi olmak üzere, maruz kaldığımız iç ve dış şoklar karşısında AK PARTİ olarak hızla uygulamaya koyduğumuz tedbirler ve gerçekleştirdiğimiz reform niteliğindeki düzenlemeler neticesinde Türkiye ekonomisi çok hızlı bir toparlanmayı gerçekleştirdi. Açıklanan göstergeler itibarıyla baktığımızda 2017 yılının ilk üç çeyreğinde yüzde 7,4 oranında büyümenin yakalandığına ve gerçekten, OECD ülkeleri içerisinde gerekse avro bölgesi itibarıyla bakıldığında bu olağanüstü bir performansa işaret etmektedir; bu, 2018 yılında da sürdürülecektir.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Burada özellikle kadın istihdamımıza destek olan son derece önemli bir desteğimizi ifade ediyoruz, bu da kreş desteğidir. Bu düzenleme özellikle önümüzdeki dönemde, küçük çocuğu olan kadın çalışanlarımız açısından önemli bir düzenlemedir. Yapmış olduğumuz düzenlemede, bir işveren brüt ücretin yüzde 15ine denk gelecek şekilde 300 lira civarında bir tutarı kadın çalışanına kreş desteği olarak ücret gelirinden düşecek, istisna edecektir. 

Yine -istihdam piyasalarıyla ilgili olan bir konu- asgari ücretin vergi diliminden etkilenmemesini kalıcı hâle getiriyoruz. 

Yine, 2018 yılında işverene 100 lira miktarındaki asgari ücret desteğini uygulamaya da devam ediyoruz. Bu destekten yaklaşık 11 milyon 800 bin çalışanımız istifade edecektir. 

Özellikle önümüzdeki üç yılda yani 2018, 2019 ve 2020 yıllarında istihdamın artması noktasında son derece teşvik edici düzenlemeler getiriyoruz.” diyerek konuşmasını tamamlayan Çaturoğlu, Kanun tasarısının ülkemize hayırlı olması dilek ve temennilerde bulundu.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER