Çaycuma’da cumhuriyet coşkusu

Çaycuma’da cumhuriyet coşkusu

Çaycuma’da cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü nedeniyle Çaycuma Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi. Kaymakamlık tarafından sabah saatlerinde yapılan resmi kutlamaların ardından akşam saatlerinde yapılan etkinliklerin ilki, bisiklet turu oldu. Etkinliğe çocuk, genç, yaşlı kadın, erkek 7’den 70’e yoğun bir katılım oldu. Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın da pedal çevirdiği bisiklet turuna Çaycuma Belediyesi Bisiklet Topluluğu üyeleri ile Çaycuma Belediyesi personelinin yanı sıra çok sayıda bisikletli katıldı.  Yaklaşık 400 kişinin pedal çevirdiği bisiklet turu Atatürk Anıtı’nda başladı. Atatürk Bulvarı’nı takiben İstasyon Mahallesi’ndeki Gazi Parkı’na ulaşan bisikletliler buradan dönüş yaparak pazaryerinde turu sona erdirdi.

KANTARCI: “HEDEFİMİZ ÇAYCUMA’YI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ BİSİKLET KENTİ YAPMAK”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bisiklet turuna 7’den 70’e herkesin katılmasının memnunluk verici olduğunu söyledi. Son derece güzel bir etkinlik olduğunu belirten Kantarcı, “Çaycuma, 4,5 yıldan beri bisiklet kenti olma yolunda ilerliyor. Bisiklet her eve girmiş, her yaştan insana sunulmuş vaziyette. Çaycuma’nın içinde bisiklet yollarımız 15 kilometreyi buldu ve daha da artacak. Giderek otomobil yolu ne kadarsa, yaya yolu ne kadarsa, bisiklet yolu da o kadar olacak. Hedefimiz Çaycuma’yı Türkiye’nin en önemli bisiklet kenti yapmak. Bu aynı zamanda küresel ısınmaya ve karbon salınımına karşı da bir çeşit seferberlik olayı. Cumhuriyet Bayramı’mızın böyle bir etkinliğe sahne olması da bizim gururumuz, iftihar kaynağımız. Bir savaştan çıkarak Cumhuriyetin 1923’de ilan edilmesiyle günümüze kadar değişik evrelerden geçsek de gelişen, kalkınan bir ülkeyiz. Ve Çaycuma’da coğrafyasıyla son derece düzgün bir yer. Çaycuma’da çocuklarımızın bu spor yapma olanağına kavuşması her yaştan insanımızın bisikletiyle gerek gezmek amacıyla, gerek spor amacıyla gerekse de işinde kullanması bir belediye başkanı olarak beni son derece mutlu ediyor. Bu etkinlikte emeği geçen bütün görevlilere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Destek veren değerli Kaymakamımız Serkan Keçeli’ye de teşekkür ediyorum” dedi.

KEÇELİ: “GELİŞEN ÇAYCUMA’DA BU TÜR ETKİNLİKLERLE BAYRAMLARI DAHA DOLU YAŞARIZ”

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise, “Bisiklet kenti olma yolunda ilerleyen Çaycuma’mızda tüm çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimizle kadınıyla erkeğiyle 400’e yakın bir katılımla bisiklet turu gerçekleştirdik. Bu turumuzda Çaycuma merkezimizden başladık İstasyon Mahallemizi de işin içine sokarak güzel bir bisiklet turu oldu. İnşallah büyüyen, gelişen güzelleşen Çaycuma’da bu tür sosyal etkinliklerle birlikte bayramları daha dolu dolu daha coşkulu kullanmamıza vesile olacağını düşünüyorum. Ben bisiklet turuna katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Görev alan emniyet güçlerimize, sağlık personelimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze tüm ilgili kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. Bisiklet turu, toplu halde hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

FENER ALAYINA KATILIM ÇOK YÜKSEK OLDU

Bisiklet turunun ardından düzenlenen fener alayına da büyük katılım oldu. Kaymakamlık ve Belediye tarafından gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Çaycuma Belediyesi Bando Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, Çaycuma Garnizon Komutanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu, Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şendoğan Kaya, ADD Başkanı Zeki Saim Oral, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Dev Türk bayrağı taşıyan katılımcılar, sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attı. Güzergah üzerinde bulunan vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Nihat Kantarcı Caddesi boyunca devem eden yürüyüş, Yeni Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Caddesi’nde sona erdi. Burada yapımı devam eden yeni belediye binasından yapılan havai fişek gösterisi büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, havai fişek gösterisini ilgiyle izlerken, bu anı cep telefonu kameralarına kaydederek ölümsüzleştirdi.

ÜNLÜATAER İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen son etkinlik olan “Cumhuriyet Konseri” Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Konserde solist olarak yer alan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ile TRT sanatçısı Bekir Ünlüater, söylediği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği parçalarıyla katılanları büyüledi. Konseri, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Garnizon Komutanı Asteğmen Mükerrem Yusufoğlu, Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şendoğan Kaya, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar izledi. Konserine “Çepçevre bahar içinde bir yer gördük” parçasıyla başlayan sanatçı Ünlüataer,  salonu tıklım tıklım dolduran Çaycumalıları coşturdu. Ünlüataer’in parçalarına izleyiciler de katılarak eşlik verdi. Bir ara sahneden inerek seyircilerin arasında parçalarını seslendiren Ünlüataer, Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Başkanı Hamza Başören ile birlikte “Maya dağdan kalkan kazlar” adlı şarkıyla düet yaptı.

BU BAYRAM BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Sanatçı Ünlüataer, konseri sırasında, “Bir meşaledir devredilir dilden dile” dedikten sonra Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl meşalesinin devam ettiğini belirterek, “Bugün burada olmak benim için çok büyük bir onur. Bugüne denk gelmesi beni çok mutlu etti. Bu bayram benim için çok özel bir bayram. Bugün bu bayramı coşkuyla kutlayacağız.  Tabii ki bazen hüzne de dokunacağız, şarkılar çok şey anlatacak. Ve nasıl Cumhuriyetin ilan edildiğini, bu toprakların nasıl korunduğunu anlatacak bize şairlerimiz. Bayramınız kutlu olsun. Nice nice bayramlara kavuşalım” dedi.

ELBAP’TA GÖREVLİ BİNBAŞI SELÇUK ÖZEN İÇİN CANLI SESLENDİRDİ

Sanatçı Ünlüataer, Elbap’ta geçici olarak görev yapan Çaycuma İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Selçuk Özen’in isteği üzerine cep telefonundan gerçekleştirilen canlı yayında özel bir şarkı söyledi. Ünlüataer, “Sevgili binbaşımız Selçuk Özen şu an Elbap’ta görev yapıyor. Çok da nazik birisi. Geçen Mayıs’ta geldiğimizde bizimle bizzat ilgilendi. Başta Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok başkanlar gördük ama samimiyeti, doğallığı, halkla iç içe olması çok değerli ve tabi ki onunla birlikte bütün çalışanlar mutlu ve huzurlu oluyor.  Ben onu çok net görebildim burada.  İşte onlardan birisi sevgili kardeşim Selçuk Özen şu an görevini yapıyor. Çok selamlarını iletti. Geldiğim günden beri bizzat oradan bizimle ilgileniyor. Selam olsun ona ve bütün askerlerimize” dedikten sonra “Değdi saçlarıma bahar gülleri” adlı parçayı okudu.

İZMİR MARŞI AYAKTA SÖYLENDİ

Konser, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı ile sona erdi. İzleyiciler, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı ayakta söyledi. Yaklaşık 1.5 saat süren konserin sonunda Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Ünlüataer'e bir buket çiçek verirken Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise plaket sundu.

ÇOK DOLU BAYRAM COŞKUSU YAŞADIK

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, konser sonrasında yaptığı konuşmasında, “Çok dolu dolu, çok keyifli, çok eğlenceli, çok güzel bir gece yaşadık. Cumhuriyetin coşkusunu, bayramın coşkusunu doya doya zaten yaşıyorduk Çaycuma’mızda ama Bekir ve değerli sanatçılarımızla birlikte bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet coşkusunu daha bir güzel, daha bir coşkuyla yaşadık. Her yıl Cumhuriyet coşkumuzun artarak devam etmesi dileğiyle katılan sizlere ve tabi ki başta sanatçılarımıza huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER