Ceviz, badem gibi GGT planlaması yaptılar

Ceviz, badem gibi GGT planlaması yaptılar

Ceviz, badem gibi GGT planlaması yaptılar

Ceviz ve badem gibi gelir getirici orman yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla sahada inceleme yapıldı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlükleri koordinesinde Zonguldak, Bartın ve Karabük orman sahasında, Gelir Getirici Tür (GGT) ağaçlandırmalarında bu türlerin bakımını yapacak kırsalda yaşayan vatandaşların eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri için planlama yapıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Orman Genel Müdürlüğünce son yıllarda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin arttırılması için meyvesinden faydalanılması amacıyla ceviz badem gibi türlerle yapılan gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmekte, bakım ve koruma çalışmaları da hassasiyetle takip edilmektedir.
Bölge Müdür Yardımcımız Mehmet Pınar başkanlığında, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilgili İşletme Müdürlüklerimizden konu ile ilgili personel görevlendirilmesiyle çalışma grubu oluşturulmuştur. Oluşturulan bu çalışma grubundan Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı ve teknik elemanların katılımıyla büro ve sahada Orman Genel Müdürlüğümüzün konu ile ilgili emirleri gereği çalışmalara başlanmıştır.
Yapılan uygulamalarda vatandaş talepleri de dikkate alınarak saha ve tür seçimi ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinde çalışmalar koordineli bir şekilde gerçekleştirilecektir." denildi.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER