CEVİZ ÜRETİCİSİ EĞİTİLDİ...

Arıcılık ve koyunculuk konularında üreticilerden gelen eğitim isteği ve talepler de değerlendirildi

CEVİZ ÜRETİCİSİ EĞİTİLDİ...

Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü Karaman beldesinde Zonguldak Ziraat Odası Başkanlığının ortaklığı ile 50 çiftçinin katıldığı "Cevizde Budama ve Gübreleme Eğitimi" verildiğini bildirdi. 
Düzenlenen eğitime Zonguldak Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Şerafettin Albayrak, teknik personel ve 50 üretici katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün açıklaması şöyle:
 Eğitim öncesi konuşma yapan İl Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI "Ekonomik anlamdaki kurtuluş için üreticilerimizin ülkemizi daha iyi yerlere getirebilmek adına mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda üreticilerimize İl Müdürlüğü ve teknik personel olarak her zaman hizmet etmeye hazır olduğumuzu, ekonomiyi canlandırma anlamında bilgili ve kaliteli üretimin eğitimden geçtiğini söyleyen il Müdürümüz bunu da çiftçilerimizle uygulamalı eğitimler düzenleyerek gerçekleşeceğini söyledi. Düzenlenen bu eğitimin Zonguldaklı çiftçilerimize hayırlı olması temennisinde bulunan il Müdürümüz, sınırda savaşarak şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet yaralı askerlerimize de acil şifalar dileyerek sözlerini bitirdi. 
Eğitime geçilmeden önce çiftçilerle soru-cevap yapan İl Müdürümüz arıcılık ve koyunculuk konularında üreticilerden gelen eğitim isteği ve taleplerin değerlendirileceğini, yapılacak planlama sonrasında uygulamalı ve bilgilendirici eğitimlerin verileceğini belirtti. Yöremizde özellikle seracılık, arıcılık ve küçükbaş hayvancılığın gelir getirici faaliyetler arasında olduğunu ve üreticilerimizi ekonomik anlamda rahatlatacağını belirten İl Müdürümüz, Bakanlık tarafından yapılacak desteklemelerle ilgili üreticilere bilgi verdi.
 Soru - cevap sonrasında Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ramazan GÜRBÜZ cevizde budama, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Fatih YILDIZ ise gübreleme konusunda eğitim verdi. Daha sonra eğitime katılan bir üreticimizin bahçesine gidilerek budama ve aşılama uygulaması yapılarak eğitim tamamlandı.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER