"Çevreni Koru Zonguldak'a sahip çık"

"Çevreni Koru Zonguldak'a sahip çık"

"Çevreni Koru Zonguldak'a sahip çık"

"Çevreni Koru Zonguldak'a sahip çık", "Temiz Çevre Temiz Zonguldak" temasıyla Zonguldak Belediyesi tarafından çevreye duyarlılığa dikkat çekmek amacıyla ve daha temiz bir Zonguldak düşüncesiyle Fener semtinden limana kadar olan mevkide çevre yürüyüşü ve çevre temizliği gerçekleştirildi.Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Belediye Meclis Üyeleri, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, polisler, muhtarlar, AK Parti İl Başkan vekili Ömer Gülay ve AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Yeşilay Cemiyeti Başkanı Fatih Akça, üniversite öğrencileri, Belediye çalışanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler ilk olarak ''Çevrenin Koru Zonguldak'a Sahip Çık'' yazılı tişörtleri giydiler.Etkinliğe katılan  tüm katılımcılar tenis kortu mevkiinden liman arkasına kadar tüm güzergahta  çöpleri topladılar.Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yerden birlikte izmarit topladılar.Etkinliğin çok güzel bulduğunu ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiğini Belediye Başkanı Selim Alan ve Vali Erdoğan Bektaş temiz çevrenin önemine dikkat çekti.Ukrayna gezisinde  temiz çevreyi örnek gösteren Vali Erdoğan Bektaş, vatandaşlara köpek maması çağrısında bulunarak şunları ifade etti: "Hep beraber topladığımız çöplere baktığımızda her birisi atmazsak olacak şeyler. İzmariti yere atmayabiliriz, su içtiğimiz şişeyi sokağa  atlayabiliriz, ağzınızı sildiğiniz peçeteyi yere atmayabiliriz. Kirletmemek çok kolay çok ucuzdur. Ukrayna'da yerlerde bir tane bile çöp ve hizmet yoktu. Lütfen yerlere çöplerimizi atmayalım" dedi.

Çevre temizligini 19 mahalle yayacaklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da şunları ifade etti:"Ukrayna gezimiz sırasında hakikaten bizleri çok şaşırtan bir durumla karşılaştık. Yani bırakın bir pet şişe en ufak bir çöp göremedik. 3 gün boyunca kaldık, iki tane şehri gezdik meydanları sahilleri parkları gördük, tertemiz.Bunlar çok basit şekilde çöpe atılmayarak ve çok rahat şekilde çevre kirliliğini önleyebilecek hareketler. Biz bir farkındalık yaratalım.Fener gezi yolundan başladık.

Bunu 19 mahallemize yayacağız. Çevremize de aynı özeni göstermeliyiz. Aslan yattığı yerden belli olur.Sayın Valim çok güzel söyledi. Çok ucuz en etkili yöntem kirletmemektir. " dedi.Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Çufalı, öğrencilerle birlikte yerden çöp topladı.Çufalı yaptığı açıklamada temiz çevrenin önemine dikkat çekti ve bu kampanyayı üniversitede yapacaklarını ifade etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER