CHP adaylarını tanıyor

CHP adaylarını tanıyor

CHP adaylarını tanıyor

CHP, Perşembe’den sonra Filyos ve Saaltukov’da da aday tanıtım toplantısı yaptı. Filyos’ta konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Kantarcı, “Gerçek Ülker’le el ele vererek, Filyos’u Türkiye’nin turizm başkenti yapacağız” dedi

CHP İlçe Başkanlığı tarafından Filyos beldesinde aday tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Başkanı Hakkı Güney, İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Saltukova Belediye Başkan adayı Alim Genç, Filyos Belediye Başkan adayı Ahmet Gerçek Ülker, Nebioğlu Belediye Başkan adayı Ahmet Kırnapçı ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan Filyos Belde Belediye Başkan adayı Ahmet Gerçek Ülker, katılımın çok fazla olması nedeniyle toplantıya katılanlara teşekkür etti. 38 yaşında olduğunu ve bu katılımın kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirten Ülker, Filyos’ta yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

BÜLENT BAŞKANIMLA BİRLİKTE FİLYOS’U YENİDEN İMAR DECEĞİZ

Filyos’u diğer CHPli belediyelerle dayanışma içinde çok daha iyi yerlere getireceklerini vurgulayan Ülker, “Gençlerimiz, Filyos’ta adımlarını bile özgüvensiz atıyor. En azından bu adımımız onlara güven versin. Bir şeyler başarabileceklerine inansınlar, önemli olan nokta bu. Çünkü Filyos’ta iş için istihdam bekleyen o kadar çok arkadaşımız var ki. Bunların hepsini değerlendireceğiz, konuşacağız. Her biriyle ayrı ayrı konuşarak neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Tabii ki büyüklerimizi, babalarımızı, ağabeylerimizi asla bir kenara atmıyoruz. Onlar,  geçmişten günümüze gelen Filyos’u sevdiren, yaşatan insanlar. Onların hepsinin ellerini öpeceğiz. Filyos hak ettiği değeri almıyor. Turizm bölgesi olan bir Filyos’umuz var. Fakat şu anda inşaatlarla gündemde olan bir Filyos’tan bahsediyoruz. Bizim öncelikle hedefimiz burayı turizm merkezi haline getirmek olacak. Filyos’u,  çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize, güvenli bir hale getirmek olacak. Yaşananları bir ders olarak alacağız ve buna göre projeler üreteceğiz. Bülent Başkanımız Çaycuma’yı yeni baştan yaratan insan, Türkiye’ye tanıtan bir insan.  Onunla hep birlikte çalışarak Filyos’u yeniden imar edeceğiz”dedi.

KARADENİZ’İN BOZULMAMIŞ TEK ANTİK KENTİ FİLYOS

Daha sonra söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Filyosluların 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sonucunu şimdiden belirlediğini vurgulayarak, “Bence burası tamam. 31 Mart’ı beklemeye gerek yok, dışarıda bahar, buraya yaz mevsimi gelmiş. Sıcak bir ortam, gülen yüzler, umutlu bakışlar, buraya sığmayan ve dışarıda dostlar var. Batum’dan Edirne’ye, Ukrayna’dan Bulgaristan’a, Sovyet ülkelerinden Romanya’ya kadar olan kıyıları hep gördüm. Emin olun Filyos Kadeniz’de bir tane. Bunu yalnız ben söylemiyorum, arkeoloji hocaları da söylüyor. Karadeniz’in bozulmamış, üzerinde yerleşim olmayan tek antik kenti. Burada tarih var. Buram buram, kat kat. Hemen kıyıda, hem de denizin içinde tarih var. Tarih var, deniz var, iklim müsait, coğrafyamız mükemmel. Ama soruyorum, siz bu şehri beğeniyor musunuz? Geçen yaz çok üzüldüm, arabalar girememiş buraya. Pirimiz Büyükerşen hoca, ‘Şehir arabalar için binalar için değildir. Şehir insanlar içindir’ diyor. İnsanlar şehri kullanacak. İnsanlar o şehirde rahatça hareket edecek. Çocuklar, engelliler, yaşlılar, o şehrin içinde huzur ve mutluluk içinde yaşayacaklar. Gelirken kaleden bir baktım muhteşem bir coğrafya ama bozuk bir yapılaşma ve çıkan dumanlar. Niye? Ne eksiğimiz var. Üstelik burada sosyal demokratlar ezici üstünlüğe sahip. Süper de bir aday çıkarmışız. Hukukçu. Filyos son zamanlarda hep mahkeme, hukuk tartışmalarıyla gündeme geldi. Ne güzel isabet olmuş, aday arkadaşımız hukukçu. Bir hukukçuyu buraya getirin buradaki sıkıntının kökünü ortadan kaldırır” dedi.

FİLYOS’U TÜRKİYE’NİN TURİZM BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Başkan Kantarcı, Filyos Belde Belediye Başkan adayı Ahmet Gerçek Ülker’in seçimi kazanmasından sonra Filyos’u birlikte planlayacaklarını söyleyerek, “Gerçek’i belediye başkanı olduğu zaman evvela oturacağız bir imar planı yapacağız. Çaycuma’da olduğu gibi 18 imar uygulaması yapacağız, ondan sonra şu sırtları inci işler gibi Filyos’a yakışır şekilde donatacağız. Burası Karadeniz’in, Türkiye’nin turizm başkenti olacak. Amasra’yı da, Bodrum’u da geçecek. Ama bu fırsatı vereceksiniz. 5 sene gelip gittim buraya. Her gelişimde içim kan ağladı. Her geldiğimde bir bina, ötekini geçiyor. Girip çıkılmayan bir yer oldu Filyos. Girip çıkılmayan yere kim gider. Ne otoparkı var, ne yürüyecek bir yolu var, ne de bisiklet yolu var. Çaycuma gibi Filyos da bisiklet kenti olacak. Dünyanın her tarafından turistler gelecekler, ama hava yoluyla, ama karavanla.  Buraya büyük bir liman yapılıyor.  Bu liman bölgenin cazibesini artıracak. Peki, Filyos buna hazır mı? Hayır, değil. Filyos, limana, endüstri bölgesine bu gelişmeye hazır değil. Ben ve arkadaşlarım burada. Gelin Çaycuma’yı uçurumun kenarından aldık Filyos’u da alalım hep beraber. Ben her gittiğim yerde kendimi buraya ait hissediyorum” dedi

ÇAYCUMA'NIN MAKUS TARİHİ NASIL DEĞİŞTİYSE FİLYOS DA DEĞİŞECEK

Başkan Kantarcı, yıllardır Türkiye’nin her yerinde gelişmeler olduğunu, ancak Zonguldak’ın yerinde saydığını hatta geriye gittiğini de belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllardır Türkiye’nin her yerinde ne gelişmeler oldu. Biz yerimizde saymadık, geriye gittik. Meselelerimizi doğru tespit edemedik, yeterli mücadele yapamadık. Ama Çaycuma’da görüldü ki, isteyince oluyor. Yaparsan oluyor. Size söz veriyorum, beraberce Filyos’un 5 yılda siluetini değiştireceğiz.  Ama durduk yerde seçim kazanılmıyor. Genel seçimde yüzde 60 oy alıp da, yerel seçimi burada kaybetmek ayıptır. Halkın önüne doğru şey koyarsanız halk bunu takdir eder. Ben şuna inanıyorum. Biz çalışacağız, parçalanmayacağız, bölünmeyeceğiz, bütün gücümüzle çalışacağız. 37 yıl sonra nasıl Çaycuma'nın makus tarihi değiştiyse Filyos da değişecek. Bu hava burada var, bu heyecan var. Bu heyecanı sonuca çevireceğiz hep beraber. El ele tutacağız, gece-gündüz çalışacağız ve bu seçimleri alacağız. Ben 6-0 istiyorum.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2019, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER