CHP'de "HÜLLE" TARTIŞMASI

CHP'de "HÜLLE" TARTIŞMASI

CHP'de "HÜLLE" TARTIŞMASI

* CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı Ahmet Sarsık, delege seçimlerine "hülle" karıştığı gerekçesi ile adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.
Daha önce "özel evrakta sahtecilik" iddiası ile CHP Kilimli İlçe Başkanı Necla Filiz Karademir ve iki yönetim kurulu üyesi hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Ahmet Sarsık, süreç içindeher türlü siyasi ve hukuki mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

* Açıklamasında CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney'in konuyla ilgili şikayet dilekçesini hasıraltı ettiğini ve yönetim kurulunu toplamadığını belirten Ahmet Sarsık, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP Genel Merkez yöneticileri ve CHP Zonguldak milletvekillerinin konuya duyarlı olmalarını istedi.

" HÜLLECİLER ve İŞBİRLİKÇİLERİ "

* CHP Kilimli İlçe Teşkilatı'nde "hülleciler ve işbirlikçileri" olduğunu iddia eden Ahmet Sarsık, " Hülleciler ve işbirlikçilerine karşı her türlü siyasi ve hukuki mücadeleyi vereceğim. Bu durum partimden vazgeçtiğim anlamına gelmez. Aksine yaşanılan bu tür olumsuzluklardan ders çıkarılması gerekir" dedi.

OLAY NEYDİ ?

CHP'nin kongre süre sürecinde Kilimli İlçe Başkanlığına aday olan, eski Belde Başkanı Ahmet Sarsık, karşısına rakip olarak çıkan Erol Sarıal'ın Kilimli Teşkilatı'na üye kaydının askı süresi geçtikten sonra alındığını, bu durumun yerleşim yeri belgesi ile sabit olduğunu, buna rağmen Kilimli İlçe Yönetimi'nin durumu görmezden gelerek, CHP Genel Merkezi'ne yönetim kurulu kararı alınmadığı halde, alınmış gibi gösterilerek usulsüzlük ve özel evrakta sahtecilik yapıldığını belirterek, bu durumu CHP Zonguldak İl Başkanlığına dilekçe ile bildirmiş aynı zamanda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
Ahmet Sarsık baştan beri bu yöndeki iddialara duyarsız kalan ve rakibi Erol Sarıal'ın usulsüz olarak aday olmasına göz yuman CHP Kilimli İlçe yöneticileri ile dilekçesini işleme koymayan CHP İl Başkanı Hakkı Güney'i protesto ederek, delege seçimlerine katılmadığını ve aday olmadığını açıkladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER