CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ: "BÜLENT ECEVİT, İLKELİ VE DÜRÜST SİYASETİN SİMGESİDİR!"

CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ: "BÜLENT ECEVİT, İLKELİ VE DÜRÜST SİYASETİN SİMGESİDİR!"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in, vefatının 14’üncü yıldönümü nedeniyle bir anma mesaj yayımladı. Bülent Ecevit’in dürüst, nezaketli ve ilkeli siyaset anlayışının herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“Bülent Ecevit, Türk siyasal tarihinin simge isimlerinden biridir. Halkçı kimliği ile ön plana çıkmış, halkın umudu olmuştur. Siyasal tarihimizde dik duruşunu, cesaretini ve olgunluğunu hiçbir zaman yitirmemiştir. Bu nedenle her zaman saygı ile anılmaktadır. Bürokraside ve siyasette, uzun zaman boyunca verdiği hizmetlerde dürüst ve ilkeli tavrından ödün vermemiştir.

 Cumhuriyet kazanımlarının savunucusu, iç ve dış politikadaki onurlu ve dik duruşundan taviz veremeyen saygın ve dürüst kişiliği ile en başta toplumun saygısını kazanmış, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit, son nefesine kadar halkına hizmet etmekten vazgeçmemiştir.

Bülent Ecevit her zaman emekten ve emekçiden yana olmuştur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde işçilerin bugün ellerinden alınmaya çalışılan pek çok hakkı da Bülent Ecevit vermiştir. Toplumda alın terinin ve emeğin savunucularından olan Bülent Ecevit, TBMM’de yıllarca Zonguldak Milletvekili olarak görev yapmıştır. Bu nedenle, Zonguldak’la adeta özdeşleşmiş ve tüm Zonguldaklıların sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Ölümünün 14’üncü yıldönümünde eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i rahmet, saygı ve minnetle anıyorum”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2020, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER