CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ; "GELECEĞİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZDİR!"

CHP'Lİ VEKİL DEMİRTAŞ; "GELECEĞİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZDİR!"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Nitelikli ve bilimsel eğitimin Cumhuriyetin ve demokrasinin güvencesi olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş; “Nitelikli, bilimsel ve laik eğitim sistemi, Cumhuriyetin ve demokrasinin güvencesidir.  Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak nitelikli eğitimcilerin yetiştireceği bilimsel düşünen, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, sanat zevki gelişmiş, spor bilincine sahip, özgür ve vicdanlı nesiller ile mümkün olacaktır” dedi.

Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” Mustafa Kemal Atatürk

Bir toplumun gelişip kalkınması ancak eğitimle mümkündür. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlayan, onları bilgi ile donatacak olan öğretmenlerimizdir. Bu nedenle bir toplumdaki gelişmişlik seviyesi eğitime ve eğitimcilere verdiği önemle doğru orantılıdır. Bilimsel gerçekliği araştıran, sorgulayan, düşünen, özgürce düşüncelerini ifade etme özgüvenine sahip, ülkenin gelişim ve kalkınmasına katkı sunacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimizdir. Büyük Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de öğretmenlere verdiği önem ve değeri “Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü ile ifade etmiştir.

Üstlendikleri bu önemli göreve rağmen öğretmenlerimiz bugün hak ettikleri önem ve değeri görememektedir. Ak Parti’nin 18 yıllık iktidarı boyunca öğretmenler yaptıkları mesleğin önemi ile bağdaşmayacak koşullara mahkum edilmiştir.

Binlerce öğretmen adayı atanmayı beklemektedir.3600 ek gösterge konusunda verilen sözler tutulmamıştır. Öğretmenler kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olarak ayrıştırılmıştır. Yeni nesilleri emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin koşulları düzeltilmeden, eğitim sistemimizin de istenilen düzeye çıkması mümkün değildir. Bu nedenle öğretmenlerimizi güvencesiz çalışmaya mahkum eden, onları ayrıştıran, ani ve plansız müfredat değişiklikleri ile içi boşaltılan, bilimi değil siyaseti ön planda tutan eğitim politikalarından derhal vazgeçilmelidir. Geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal hakları iyileştirilmelidir. Hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimize şükran ve vefa borcumuz olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere  tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlık geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum."

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER